Este vorba de doi cetăţeni provenind din România de 36 şi 23 de ani, chiar dacă cel mai tânăr, ucrainean, este în posesia cetăţeniei române. Maşina în care se aflau mergea în zig-zag pe stradă până când a fost oprită de o patrulă a poliţiei de stat în Piacenza.

Agenţii şi-au dat seama imediat că pasagerul Toyotei Avensis strângea în braţe o puşcă Beretta de calibrul 12, motiv pentru care au cerut întăriri. Pasagerul a fost dezarmat şi cei doi cheflii au fost săltaţi şi duşi la sediul de poliţie. Sub unul dintre scaune s-au găsit 25 de cartuşe.

Cei doi, muncitori, până ieri fără probleme, au încercat să justifice posesia armei susţinând că mergeau către un poligon de tir. Totul a fost inutil, mai ales că arma fusese furată în urmă cu doi ani şi suspiciunile asupra celor doi au crescut. Românul de 36 de ani avea o alcoolemie de 2,07. După ce au obţinut un mandat de percheziţie, poliţiştii au plecat la locuinţa acestuia, descoperind un adevărat arsenal de arme deţinute însă legal. Printre acestea o sabie, numeroase cuţite, un arc, o arbaletă, 2 pistoale, 3 puşti şi muniţie pentru vânătoare, regulammentar păstrate în interiorul unui dulap închis cu cheia.

Din pricina întâmplării, armele au fost sechestrate, iar bărbatului  de 36 de ani i s-a anulat licenţa de port-armă. Legea interzice în Italia portul de armă şi muniţie în locuri publice sau deschise publicului, infracţiune ce poate duce la o amendă cuprinsă între 4.000 şi 40.000 de euro în afara unei pedepse cu închisoarea care poate varia de la 2 la 10 ani. În afară de toate acestea, românul a primit o sancţiune pentru conducerea unei maşini în stare de ebrietate, ceea ce a dus la confiscarea maşinii. În faţa judecătorilor va trebui să justifice şi posesia puştii furate pe care o avea în maşină, titrează Il Giornale.