Pe aeroport au fost identificați si români care au cerut asistență din partea Consulatului General al României la Istanbul, fiind cazați în apropierea aeroportului, în urma atentatului terorist din Istanbul, informează România Liberă.

Un comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe transmite că printre cei 147 de răniți se află și un român. Din fericire, acesta se află în afara oricărui pericol, rănile sale fiind superficiale, iar în acest moment este cazat la un hotel din apropierea aeroportului, sub supraveghere medicală.  

”Pe tot parcursul nopții, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al României la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află și cetățeni români. Cetățenii români aflați în atenția Consulatului nu sunt răniți, cu excepția unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viața persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată și cazată la hotel la puțin timp după producerea exploziilor”, precizează MAE. 

Consulatul General al României la Istanbul lucrează alături de autoritățile turce pentru a verifica dacă există cetățeni români decedați sau răniți în atac, păstrând în permanență legătura cu familiile și cu românii care s-au aflat pe aeroport în momentul declanșării atacului. În acest moment, Consulatul lucrează pentru repatrierea de urgență a românilor  ale căror zboruri au fost anulate.