Evenimentul ZileiSportRoger Federer, anunț neașteptat: ,, Ora retragerii se apropie”

Roger Federer, anunț neașteptat: ,, Ora retragerii se apropie”

Roger Federer, anunț neașteptat: ,, Ora retragerii se apropie”
Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, aflat în turneu promoţional pentru primii pantofi de sport cu numele său, "The Roger", a declarat pentru publicaţia Zeit Magazin că se gândeşte clar la momentul în care va agăţa definitiv racheta în cui, informează Agerpres, care citează cotidianul L'Equipe.

Afirmaţia nu este o surpriză, întrucât jucătorul elveţian va împlini 39 de ani pe data de 8 august, însă longevitatea sa la cel mai înalt nivel este excepţională.

„Ora retragerii se apropie şi ştiu că circuitul îmi va lipsi. Ar fi fost uşor să mă retrag acum, dar vreau să continui să-mi mai ofer şansa de a profita de tenis”, a precizat elveţianul cu 20 de trofee de Mare Şlem în palmares, care a anunţat recent că nu va reveni în circuit – al cărui sezon este programat să se reia în august după cinci luni de pauză forţată – decât în 2021, după cele două operaţii la genunchi în primul semestru al anului 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce urmează un program de recuperare pentru a reveni în formă, Federer a vorbit şi despre primii săi ani în circuit, atunci când era un outsider cu temperament efervescent.

„Părinţii mei erau foarte furioşi pe mine. Mi-au spus că dacă voi continua să rup rachete pe teren nu vor mai veni să mă vadă jucând. Iniţial am reacţionat şi le-am spus să plece, că nu este nevoie să vină să mă vadă jucând. Dar apoi mi-am spus că nu este posibil să continui aşa”, a mai spus Federer.

Federer şi-a amintit de meciul care a schimbat totul pentru el. „Era la Hamburg, după înfrângere în primul tur cu Franco Squillari în 2001. După mingea de meci, mi-am rupt racheta. Apoi, mi-am zis că ajunge şi nu mai pot să mă comport aşa. Atât pentru public, cât şi pentru părinţii mei, antrenori, prieteni. Toată lumea se gândea că îmi voi pierde capul. Procesul a fost extrem de lung. Mi-au trebuit doi ani pentru a şti cum să mă comport pe un teren”, a adăugat Federer.


Accesează: