Evenimentul Zilei > International > Rockerița „VĂDUVA ALBĂ”, cea mai căutată TERORISTĂ din lume, a fost ucisă de o DRONĂ
Rockerița „VĂDUVA ALBĂ”, cea mai căutată TERORISTĂ din lume, a fost ucisă de o DRONĂ

Rockerița „VĂDUVA ALBĂ”, cea mai căutată TERORISTĂ din lume, a fost ucisă de o DRONĂ

Terorista britanică Sally Jones, poreclită „Văduva albă”, care a lăsat muzica rock în favoarea Jihadului, a fost ucisă la granița dintre Siria și Irak.

Vreme de peste trei ani, Sally Jones a fost cea mai căutată teroristă din lume. Ea ar fi fost ucisă în luna iunie de bombardamentul unei drone, scrie The Telegraph.

Jones, de 50 de ani, a părăsit cariera de cântăreață punk rock în 2013, când s-a căsătorit cu hackerul Junais Hussain, un luptător ISIS din Birmingham și a plecat în Siria, luându-l cu ea și pe unul din cei doi copii ai săi, Joe Dixon de 11 ani.

O sursă din guvernul britanic a declarat pentru The Sud: „Americanii au lovit-o în timp ce încerca să ajungă la Raqqa.”

Oficiali CIA le-ar fi comunicat omologilor lor britanici că o dronă de tip Predator ar fi omorât-o pe Sally Jones în luna iunie. Nu se știe dacă fiul său era cu ea și dacă a fost și el lovit de atacul dronei.

Totuși, oficialii CIA recunosc că nu pot afirma cu o certitudine de 100% că au ucis-o pe Sally Jones, până nu vor lua probe de ADN.

Jones a fost o mamă singură, cu doi copii, trăind din alocațiile sociale, când l-a cunoscut pe viitorul ei soț, atunci în vârstă de 19 ani, pe internet, de care s-a îndrăgostit nebunește.

Hassan i-a spus că vrea să se înroleze în rândurile ISIS și a îndemnat-o și pe Sally să facă la fel.

Folosind pseudonimul Umm Hussaini Al-Britani, Sally Jones a racolat zeci de femei pentru a intra în rândurile ISIS prin intermediul rețelelor sociale, explicându-le cât de frumoasă este viața în califat.

Ea le-a îndemnat pe adeptele sale să lanseze atacuri împotriva Occidentului, elogiind decapitările ISIS și promițând că va face și ea personal astfel de execuții.

Partenerul său fusese ucis de asemenea de o dronă, în august 2015, când Sally Jones a devenit cunoscută ca „Văduva Albă”.

Se crede că ea trăia în Raqqa împreună cu fiul său și se ocupa de antrenarea femeilor recrutate. Ei i se încredințase conducerea departamentului de femei a batalionului secret Anwar Al-Awlaki, o unitate militară întemeiată de fostul ei partener și compusă doar din luptători străini, cu scopul de a executa atacuri asupra Occidentului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.