Edilului i se pare normal să comande polițiștilor locali ce fel d esancțiuni trebuie aplicate pentru reprezentanții USR pe motiv că ”sunt șeful Poliției Locale”, după cum se aude și în înregistrare:

Nicu Fălcoi: Cred că avem voie oriunde să strângem semnături.

Nicolae Robu: Nu oriunde… Există niște reguli. (către polițiștii locali) Nu-i amendați, evident, nu se pune problema să-i amendați, dați-le un avertisment, că nu e cazul…

Nicu Fălcoi: Le spuneți ce să facă?

Nicolae Robu: Da, evident, pentru că eu sunt șeful Poliției Locale, printre altele.

Nicu Fălcoi: Aaa! Și dumneavoastră îi dați ordin dacă să mă amendeze sau nu?

Nicolae Robu: Eu dau ordin.

Amintim că duminică seară, senatorul USR Nicu Fălcoi a primit un avertisment de la o patrulă de polițiști locali, după ce, pe strada Alba Iulia din centrul Timișoarei, l-a abordat pe primarul orașului aflat în plimbare, întrebându-l dacă vrea să semneze și el  petiția anti-penali în funcții publice. Nicolae Robu a apelat Poliția Locală să-i sancționeze pe cei de la USR, apoi i-a numit „trotskyști” pe Facebook .

„Subsemnatul sunt un om ultracorect, ultracinstit și cu respect total față de lege și, prin urmare, subscriu la ideea în sine de a face interzis pentru penali să poată ocupa funcții publice. Am declarat asta de nenumărate ori! Dar, eu, ca adept al statului de drept, ca democrat autentic, consider că nimeni nu este mai presus de lege și, prin urmare, nu pot fi de acord cu atitudinea sfidătoare a USR de a încălca deliberat –atenție: nu din neștiință!- legea, în numele unei cauze nobile! Trebuie să ai tupeu să pretinzi că lupți pentru stat de drept și tu să încalci cu nonșalanță legea, să pretinzi că lupți pentru pedepsirea celor ce au încălcat legea și tu să încalci legea tocmai în contextul luptei! Consider această abordare de-a dreptul descalificantă! (…) Agresiunea verbală a USR-iștilor la adresa mea, pentru singura «culpă» că am cerut ca și USR să respecte legea pe domeniul public în Timișoara, așa cum o face și PNL și oricine altcineva îi descalifică! (…) În încheiere, o dezvăluire demnă de analele politicii: la parlamentarele din 2016, noi, PNL-iștii, am primit din partea conducerii naționale înștiințarea că USR este la limită dacă intră sau nu în Parlament și că singura șansă să intre este să ne atace pe noi, PNL, iar noi să nu ripostăm, în ideea că după alegeri vom fi aliați, vom crea majoritatea și vom intra la guvernare împreună. Prima parte s-a petrecut așișderea: USR a atacat PNL, PNL n-a ripostat, USR a intrat în Parlament. Partea a doua, judecați-o singuri, vă rog!”, scrie edilul în postarea sa, pe care o semnează cu toate gradele profesionale deținute prof. univ. ing. dr. dhc Nicolae Robu.

Primarul, mai atrage atenția asuăra faptului că USR a primit aviz de la Comisia de ordine publică, pentru a putea strânge semnături în nouă din cele 11 zone solicitate.