Evenimentul Zilei > Politica > Robu, despre rectificarea bugetară neasumată: ”Este un act de boicot ce ați făcut”
Robu, despre rectificarea bugetară neasumată: ”Este un act de boicot ce ați făcut”

Robu, despre rectificarea bugetară neasumată: ”Este un act de boicot ce ați făcut”

Scandal, miercuri după-amiază, în Consiliul Local Timișoara, unde edilul a fost nemulțumit că nu a trecut rectificarea bugetară supusă la vot.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local al municipiului Timișoara explica faptul că era nevoie de aceasta în condițiile în care, în urmă cu aproximativ o lună, a fost aprobat, tot în Consiliul Local Timișoara, un împrumut de peste 100 de milioane de lei de la Trezorerie, bani care aveau ca destinație compania de termoficare, Colterm, pentru plata facturilor în sezonul rece care a început.

Proiectul de hotărâre a fost supus votului, însă a căzut: doar 13 persoane au votat pentru, iar ceilalți nouă consilieri locali prezenți la ședință s-au abținut.

În contextul în care PNL a avut lipsă un consilier, activistul civic Cristi Brâncovan a cerut organizarea unei dezbateri publice pe subiect, așa cum prevede legea, iar opoziția nu a votat. Lucrurtile s-aiu precipitat până acolo un de consilierul local Dan Idolu (PSD) a spus în microfon „Domnul primar m-a amenințat”, după ce edilul s-a apropiat de el și i-a spus ceva.

„Prezența acestui proiect pe ordinea de zi nu este întâmplătoare. Avem și situații de forță majoră. Vrem binele sau răul acestui oraș? Între cele două lucruri trebuie să decidem”, a replicat Robu, care, în final, cu rectificarea nevotată a concluzionat: „este un act de boicot. (…) Boicot, asta este. Și altă dată am avut dezamăgiri, dar chiar la așa ceva? Cred că timișorenii vor ține minte ce ați făcut. Mie mi-ar fi rușine să merg între oameni, vine 1 Decembrie”.