Evenimentul Zilei > Actualitate > Roboții ne iau slujbele?! Dovezi de ultimă oră dintr-un domeniu la care nu v-ați fi gândit
Roboții ne iau slujbele?! Dovezi de ultimă oră dintr-un domeniu la care nu v-ați fi gândit

Roboții ne iau slujbele?! Dovezi de ultimă oră dintr-un domeniu la care nu v-ați fi gândit

Se pare că tehnologia evoluează pe zi ce trece, iar patronii unor afaceri sunt mai mult decât nerăbdători să „scape” de angajații lor, întrucât de acum îi pot înlocui foarte ușor cu roboți.

Înainte ca oamenii să realizeze, restaurantele viitorului vor avea întregul staff format din roboți, atât chelneri, cât și bucătarii, vor fi înlocuiți treptat cu roboți.

De mai mulți ani se vorbește despre automatizarea proceselor din astfel de afaceri. Tehnologia va înlocui încet, încet, oamenii, întrucât majoritatea patronilor sunt orientați spre inovație.

La momentul actual există două companii care construiesc astfel de roboți: Bear Robotics, companie de robotică și inteligență artificală, și SoftBank Robotics, un producător de roboți. Împreună au creat un nou design de robot denumit „Servi” care va fi vândut afacerilor din domeniul culinar, dar și altor tipuri de afaceri.

Ambele companii se așteaptă ca „cererea pentru astfel de roboți automatizați să spargă normele, atât în restaurante, cât și în alte locații”, se arată într-un comunicat de presă emis de Bear Robotics și SoftBank Robotics.

„Sevi a fost dezvoltat pentru a fi un nou membru în câmpul de muncă din domeniul restaurantelor și să crească astfel, într-un mod pozitiv, experiența clienților. Agilitatea lui Servi, dar și capacitatea de recunoaștere a obiectelor din mediul înconjurător sporesc nivelul de siguranță pe care acesta îl conferă. Acest lucru a făcut ca și patronii de hoteluri să fie interesați într-un astfel de membru pentru staff-ul lor. Majoritatea clienților sunt momentan din Japonia, Coreea și Statele Unite ale Americii. Servi are și ale calități. Poate livra băuturi la masa clienților, dar poate fi și atent la ce fac ceilalți angajați. În acest fel eficiența restaurantelor crește, întrucât robotul poate duce la îndeplinire mai multe sarcini în același timp”, se maia rată în comunicat emis presei.

Ca o paranteză, și KFC a dezvăluit un front-end automatizat. Acesta este trendul industriei culinare. Cel mai probabil se dorește înlăturarea părții umane din astfel de procese, întrucât i pentru patroni probabil va fi mai ieftin, dar mult mai profitabil pe termen lung, scrie Zerohedge.