Evenimentul Zilei > Justitie > Robert Cazanciuc și Victor Ponta, martori în dosarul Belina
Robert Cazanciuc și Victor Ponta, martori în dosarul Belina

Robert Cazanciuc și Victor Ponta, martori în dosarul Belina

Robert Cazanciuc și Victor Ponta, martori în dosarul Belina. Cei doi au fost citați la Tribunalul București.
Robert Cazanciuc și Victor Ponta, martori în dosarul Belina. Robert Cazanciuc și Victor Ponta sunt chemați pentru a da declarații în calitate de martori. De menţionat că la ultimul termen a fost audiat şi Daniel Chițoiu.
Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2018. În acest moment se află în faza cercetării judecătorești, ceea ce înseamnă că sunt audiați martorii.

Robert Cazanciuc și Victor Ponta, martori în dosarul Belina

Instanța va audia martorii din dosar, la termenul de marți. Au fost citați senatorul Robert Cazanciuc și fostul premier Victor Ponta.

Potrivit surselor, Victor Ponta, al doilea martor de marți, nu va putea fi prezent deoarece este plecat din ţară.

Știe și Irina? Pilotul lui Dragnea înghite în sec dacă-l întrebi ce femei a dus pe Belina

Dosarul vizează trecerea ilegală a unor părți din insula Belina la Consiliului Județean Teleorman

Tribunalul București reia, marți, dezbaterile în dosarul fostului vicepremier al României, Sevil Shhaideh.
Aceasta este judecată pentru fapte de mare corupție. Mai precis, modalitatea în care a fost trecut domeniul Belina de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman. Faptă petrecută pe vremea când instituția era condusă de Liviu Dragnea.

Robert Cazanciuc și Victor Ponta martori în dosarul Belina

Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată o hotărâre de guvern prin care au fost încălcate mai multe dispoziții legale, pentru ca Liviu Dragnea să folosească insula Belina după voia sa. Mai multe detalii despre acest dosar puteţi citi AICI.

Robert Cazanciuc este chemat de instanță să explice de ce ministerul pe care îl conducea în anul 2013 a avizat negativ, primul proiect de HG privind trecerea insulei Belina de la Apele Române la Cj Teleorman.

Proiectul de HG nu a trecut de Ministerul Justiției la acea vreme și nici de Ministerul Finanțelor, ambele instituții smenalând practiv nelegalitatea procedurii reglementată prin HG și nu prin Lege, potrivit celor relatate de Realitatea Plus.