"Anul trecut, ministrul Justiţiei a avut un dialog cu toţi conducătorii instanţelor, parchetelor, CSM, pentru a selecta cei mai buni procurori, oneşti, pregătiţi care să facă echipe pentru a fi numiţi la conducerea Ministerului Publi. (…) Doamna Ponea avea o experienţă de şase ani de procuror general şi teoretic putea fi unul dintre candidaţi. În urma dialogului avut cu liderii din sistem am făcut anumite propuneri şi cred că în momentul de faţă avem la conducerea Ministerului Public cei mai buni procurori, oneşti, bine pregătiţi, care vor să şi facă echipă", a spus Cazanciuc.

Ministrul Justiţie a răspuns astfel întrebărilor privind informaţiile din presă potrivit cărora Elisabeta Ponea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi soţia fostului şef al IPJ Mehedinţi, ar fi fost printre cei propuşi de Cazanciuc, în septembrie 2013, la şefia Secţiei judiciare din DNA.

Robert Cazanciuc a precizat, referitor la o eventuală propunere a soţiei lui Ştefan Ponea la DNA sau la Parchetul instanţei supreme, că Minsiterul Justiţiei nu are o procedură stabilită de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de la nivelul Ministerului Public.

În 4 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi a omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Avocaţii celor trei au declarat recurs la decizia de arestare, contestaţia urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.