TIMIȘOARA. Emoție în stare pură – un spectacol -eveniment, inspirat de o operă în ritmuri de tango: Maria de Buenos Aires. Un spectacol de teatru la care se dansează milonga și se experimentează pasiunea în stare pură. Asta le propune bănățenilor regizoarea Ada Lupu, pe scena Sălii 2 a Teatrului Național din Timișoara, la premiera spectacolului–eveniment Maria de Buenos Aires, pe muzica lui Astor Piazzolla și textul lui Horacio Ferrer, sâmbătă seara.

PIATRA NEAMȚ. A patra ediție a Târgului de carte Libris își va deschide porțile, joi, la Pavilionul Expozițional de lângă Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”, ediția din acest an fiind dedicată comemorării a 125 de ani de la moartea scriitorului Ion Creangă. Târgul de carte „Libris” Piatra Neamț se va încheia duminică odată cu premierea editurilor care au participat la această ediție.

SIBIU. Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor propune „Oscar și Buni Roz” de Eric Emmanuel Schmitt. Spectacolul semnat și interpretat de Diana Fufezan spune povestea unei vieți trăite pe „repede-înainte”. Oscar, un băiețel de zece ani, parcurge, printre râsete și lacrimi, itinerariul emoționant al tuturor vârstelor și experiențelor umane, îmbogățite de imaginația lui, care îmbracă realitatea în haina miraculosului.