Evenimentul Zilei > Actualitate > Un rinichi pentru un iPhone! Povestea TERIFIANTĂ a unui tânăr care și-a bătut joc de propria viață pentru tehnologie
Un rinichi pentru un iPhone! Povestea TERIFIANTĂ a unui tânăr care și-a bătut joc de propria viață pentru tehnologie

Un rinichi pentru un iPhone! Povestea TERIFIANTĂ a unui tânăr care și-a bătut joc de propria viață pentru tehnologie

Un tânăr din China și-a vândut unul dintre rinichi pentru a-și cumpăra un iPhone și un iPad, decizie pe care a ajuns s-o regrete amarnic la scurt timp.

Wang Shangkun s-a hotărât să-și vândă unul dintre rinichi pe piața neagră pentru a-și putea cumpăra un iPhone 4 și un iPad 2. Tânărul a considerat că poate să trăiască și cu un singur rinichi și a acceptat propunereavenită din partea unui traficant de organe. 

Wang a primit 20.000 de yuani și a fost operat ilegal, însă în scurt timp a ajuns să regrete decizia luată, scrie Aradon.ro.

Tânărul a făcut o infecție renală din cauza lipsei de îngrijiri medicale. În prezent, Wang este șintuit la pat â, conectat la un aparat de dializă. Singura lui speranță este un transplant de rinichi. 

În acest caz au fost arestate două persoane. În China, traficul de organe este ilegal încă din 2009, însă numărul mare de pacienți suplimentează piața neagră.