Evenimentul Zilei > Actualitate > RIM a fost de acord ca Blackberry să fie urmărit de serviciile secrete
RIM a fost de acord ca Blackberry să fie urmărit de serviciile secrete

RIM a fost de acord ca Blackberry să fie urmărit de serviciile secrete

Informaţiile schimbate de pe dispozitivele Blackberry au trezit temeri în rândul guvernanţilor din întreaga lume privind securitatea naţională.

Aceştia au exercitat presiuni asupra companiei Research in Motion (RIM), creatoarea Blackberry. Prima victorie a fost înregistrată de guvernul indian.

Astfel, RIM va oferi instituţiilor care veghează la siguranţa naţională a Indiei coduri care le vor permite acestora să supravegheze informaţiile schimbate prin intermediul serviciului de poştă electronică, indiferent că este vorba despre emailuri transmise de angajaţii unor companii sau de consumatori.

În termen de 6-8 luni, RIM va dezvolta un soft care va permite autorităţilor să monitorizeze chat-ul, potrivit Times.

Anunţul celor de la RIM nu a fost comentat de autorităţile indiene.

Ieri, Emiratele Arabe au anunţat că vor tăia acesul la anumite servicii Blackberry, deoarece autorităţile nu au acces la anumite mesaje codificate.

Imediat după anunţul privind furnizarea de informaţii către guvernul indian, acţiunile RIM s-au depreciat cu 2,7%. Ulterior, titlurile companiei s-au apreciat cu 1%, pe fondul estimărilor pozitive ale anor analişti, care consideră că problemele legate de securitate pot fi soluţionate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: