Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar a adresat o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, demers susținut și de Consiliul Naţional al Elevilor.

”Față de perioada anilor de tristă amintire, atunci când noi, părinţii, făceam coadă la magazinele alimentare ca să reuşim să procurăm mâncare pentru copiii noştri, am ajuns astăzi să facem coadă la şcolile din România pentru a depune contestaţiile pentru notele de la proba de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului mai sus-menționat.Considerăm că Centrul Național de Evaluare din subordinea dumneavoastră a elaborat subiectele la această probă fără să țină cont de programa elevilor şi fără să aibă o legătură cu realităţile şcolii gimnaziale din România”, se arată în scrisoarea părinților.

“Ţinem să reamintim membrilor Centrului Naţional de Evaluare că până la finele ciclului gimnazial se studiază, în şcolile de stat şi private din România, conform programei şcolare aflate în vigoare, genul liric, dar doar specia pastel; specia filozofică, din care face partea poezia Gânduri pentru Anul Nou de Ion Minulescu, text pe care s-a bazat primul subiect al examenului, se studiază în ciclul liceal”, se arată în comunicatul Consiliul Naţional al Elevilor.

O profesoară de limba română de la o şcoală din Capitală, arăta după examen că mai multe subiecte la această probă de la evaluarea naţională, ca şi baremul, au fost greşit concepute, analizându-le punctual. DETALII: AICI

Promovabilitatea la nivel național la Evaluarea Națională a fost de 70,8%. REZULTATE EVALUARE NATIONALA EDU.RO 2014. Notele pe județe