Evenimentul Zilei > Actualitate > REZULTATE BAC 2015. Ce note a luat Adina Duicu, fiica baronului de Mehedinţi
REZULTATE BAC 2015. Ce note a luat Adina Duicu, fiica baronului de Mehedinţi

REZULTATE BAC 2015. Ce note a luat Adina Duicu, fiica baronului de Mehedinţi

REZULTATE BACALAUREAT 2015. Adina Duicu, fiica lui Adrian Duicu, a fost în centrul unui scandal vineri, la ltima probă a examenului, după ce ar fi fost prinsă cu un dispozitiv care ar fi ajutat-o să copieze. Adina Duicu şi-a susţinut nevinovăţa, iar astăzi a aflat ce note a obţinut la examene.

REZULTATE BAC 2015. Adina Duicu a promovat examenul de Bacalaureat cu media 8.75. La ultima probă a examenului, când a fost prinsă asupra sa cu un dispozitiv care i-ar fi permis să copieze, fiica lui Adrian Duicu a obţinut nota 8.75.

Cea mai mare notă a obţinut-o Adina Duicu la Limba şi literatura română, 9.60, în timp ce la Matematică a obţinut nota 8,7.

Adina Duicu a absolvit Liceul Teoretic "Traian Lalescu", din Orşova, judeţul Mehedinţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adina Duicu, a avut asupra sa, în timpul probei de vineri a examenului de bacalaureat, un telefon mobil. Din cauza acestui dispozitiv, a avut loc și o altercație între familia tinerei și un polițist, chiar în fața Colegiului Tehnic "Dierna" din Orşova, unde tânăra a susţinut examenul.

"A avut un telefon mobil asupra sa eleva respectivă, a refuzat să îl predea, a refuzat să fie percheziţionată. De fapt, de la acest telefon mobil a şi plecat incidentul ulterior. Procurorul şi echipa de poliţişti au aşteptat să se termine proba ca să nu împiedice ancheta desfăşurarea examenului de bacalaureat. La terminarea probei, eleva a fost condusă în Cancelarie de către poliţişti, unde aştepta procurorul de caz. Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-a spus elevei că urmează să fie percheziţionată corporal dacă nu predă de bunăvoie obiectele pe care le are asupra sa", a declarat Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului, potrivit mediafax.ro.

Potrivit acestuia, eleva a refuzat şi a solicitat să fie asistată de un avocat în timp ce este percheziţionată corporal.

"Deşi nu era obligatorie asistenţa în cazul respectiv, tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost întrebată dacă are vreo rudă în proximitatea liceului ca să anunţe un avocat, a susţinut că nu, deşi ulterior s-a dovedit că avea mai multe rude. Era vizibil că sub tricou, la brâu, avea un obiect care putea să fie un telefon, dar ea a susţinut că avea telefonul în maşină. I s-a propus să dea unui ofiţer de poliţie cheile maşinii să i se aducă telefonul, a refuzat pe motivul că nu umblă nimeni în maşina ei fără consimţământul său, situaţie în care a fost condusă la maşină să îşi ia telefonul. Când a ajuns în apropierea maşinii, au venit rudele. Când s-a apropiat de maşină, a scos telefonul de la brâu şi i l-a dat mamei sale, moment în care poliţistul a intervenit şi a luat telefonul de la persoana respectivă. Persoana respectivă (n.r. – mama Adinei Duicu) l-a muşcat pe poliţist de mână, l-a zgârâiat pe ochi. A fost nevoie să o imobilizeze pentru a înceta agresiunea, a intervenit şi sora fetei suspectate de fraudă şi l-a pălmuit pe poliţistul respectiv", a mai precizat procurorul Cercel.

Anchetatorii precizează că, după incidentul respectiv, fiica lui Adrian Duicu a fost de acord să fie percheziţionată, dar nu s-au mai găsit dispozitive de transmisie asupra sa.

"Procesul-verbal se referă la percheziţia corporală făcută după incidentul cu telefonul", a mai declarat Fănică Cercel, adăugând că telefonul pe care l-a avut Adina Duicu asupra sa când a ieşit din sala de examen este trecut în procesul-verbal întocmit de către anchetatori în dosarul de ultraj instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova.

REZULTATE BAC 2015, disponibile pe bacalaureat.edu.ro