REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016

La ieşirea din secţia de votare, declaraţia preşedintelui a fost una foarte scurtă, acesta invitându-i pe toţi românii la vot. 

"Votăm pentru Parlamentul României. Vot care decide ce întâmplă în România următorilor 4 ani. Eu vă invit pe toţi să mergeţi la vot. Personal, am votat pentru o Românie prosperă şi puternică", a transmis Klaus Iohannis.

Şefa de Protocol (foto jos) de la Palatul Cotroceni, Delia Dinu, este unul dintre puţinii oameni de baza pe care Iohannis i-a păstrat după plecarea lui Traian Băsescu. S-a speculat chiar faptul că Delia Dinu a fost păstrată de actualul preşedinte pentru că este, că şi el, sibianca. Mai mult, se părea că Iohannis i-ar fi fost chiar, la un moment dat, în liceu, profesor acesteia.

Delia Dinu este ofiţer SPP şi lucrează la Departamentul de Protocol de la Cotroceni 2005, însă din 2012 are funcţia de consilier de stat.

Şefa Protocolului este că o umbră, tot timpul lângă preşedinte, şi, deşi lucrează pentru şeful statului, indiferent cine a fost acesta, de atâta vreme, numele ei a fost de puţine ori amintit în presă.

Despre Delia Dinu se ştiu puţine lucruri. Consilieră de la Cotroceni are 40 de ani, e necăsătorită şi, conform declaraţiei de avere, şi-a cumpărat, în urmă cu câţiva ani, o casă lângă Bucureşti.