Evenimentul Zilei > Economie > Rezerve IMPORTANTE de gaze descoperite de Lukoil în Marea Neagră
Rezerve IMPORTANTE de gaze descoperite de Lukoil în Marea Neagră

Rezerve IMPORTANTE de gaze descoperite de Lukoil în Marea Neagră

Rezervele de gaze evidenţiate până în prezent în perimetrul Trident din Marea Neagră, concesionat de grupul rus Lukoil, firma americană PanAtlantic şi compania Romgaz, sunt semnificative.

Acestea depăşesc 32 miliarde metri cubi, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei. Ministrul de resort, Victor Grigorescu, s-a întâlnit ieri, 13 aprilie, cu Vladimir I. Nekrasov, prim-vicepreşedinte al Companiei ruse Lukoil, aflat într-o vizită de lucru în România. 

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme legate de  producția și activitatea curentă a companiei Lukoil, invesțiile necesare pentru eficiența energetică și de mediu, precum și perspectivele de dezvoltare viitoare ale rafinariei Lukoil din Ploiești.
 
Oficialul rus a prezentat și o parte din programele viitoare ale companiei în România, punând accent pe continuarea activităților de explorare în cadrul Consorţiului din care mai fac parte firma americană PanAtlantic şi Romgaz a zăcământului de gaze Lira din perimetrul Trident din Marea Neagră, conform contracului de concesiune existent. 

Astfel, cercetările vor continua atât prin lucrări de explorare seismică, cât şi prin noi forări cu sonda de prospecţiuni. 

Ministrul Victor Grigorescu a prezentat acţiunile întreprinse de Ministerul Energiei pe linia reactualizării Strategiei energetice a României și a subliniat atenţia pe care o acordă evaluării resurselor energetic, în care un rol important îl pot avea posibilele rezerve de hidrocarburi din Marea Neagră.