Evenimentul Zilei > Actualitate > „Revoluţia” din Piaţa Universităţii a fost înăbuşită de doamna Mariana
„Revoluţia” din Piaţa Universităţii a fost înăbuşită de doamna Mariana

„Revoluţia” din Piaţa Universităţii a fost înăbuşită de doamna Mariana

În jur de 200 de revoluţionari, membrii Blocului Naţional Revoluţionar, unde preşedinte de onoare este Ion Iliescu, au organizat "un protest spontan", la care au participat oameni din Braşov şi din oraşe ale Moldovei.

UPDATE 2. După ce s-au oprit scandările, revoluţionarii au început să se certe între ei. Printre cei aproximativ 200 de bărbaţi erau şi vreo 3 femei. Doamna Mariana a prins curaj şi a dat interviu la televiziuni, monopolizând atenţia. „Am fost împuşcată în picioare, dar nu vă arăt că e pe sub haine. Şi-n mâini, că nu pot să car mai mult de 2 kile. Apoi în cap”, încerca femeia să le explice jurnaliştilor, gesticulând şi fără să-şi arate semnele, îi invită pe toţi să i le descopere doar din indiciile generale. Din mulţime se aude o voce: „Mariana, taci, ai dosar la CNSAS!”. Doamna Mariana se aprinde şi mai tare şi începe să se certe cu ceilalţi revoluţionari. „Nimeni nu poate să-mi închidă gura, n-aveţi ce să-mi faceţi, sunteţi trădători”, strigă femeia la bărbaţi.

UPDATE 1. Reprezentanţii jandarmilor neagă că ar fi folosit gaze lacrimogene. Revoluţionarii au devenit violenţi. Eu au încercat să agreseze o echipă a postului B1 TV.  La protest participă reprezentanţi ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor, unde preşedinte de onoare este Ion Iliescu.
Oamenii strigă "România, trezeşte-te!”, cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri libere.
Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, protestul nu este autorizat.
La un moment dat, între revoluţionari şi forţele de ordine a izbucnit o altercaţie, după ce jandarmii au intervenit pentru eliberarea carosabilului blocat de participanţii la protest.
Unii dintre revoluţionari au reclamat că jandarmii au folosit în timpul intervenţiei gaze lacrimogene.
Jandarmeria a negat însă aceste susţineri, precizând că forţele de ordine nu au folosit forţa şi nu au folosit gaze lacrimogene.