Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoluţionarii au terminat întâlnirea cu ministriul pentru Dialog Social. „Ordonanţa are câteva aberaţii”, adminte ministrul Liviu Pop
Revoluţionarii au terminat întâlnirea cu ministriul pentru Dialog Social.  „Ordonanţa are câteva aberaţii”, adminte ministrul Liviu Pop

Revoluţionarii au terminat întâlnirea cu ministriul pentru Dialog Social. „Ordonanţa are câteva aberaţii”, adminte ministrul Liviu Pop

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a terminat în urmă cu câteva minute întâlnirea cu reprezentanţii revoluţionarilor şi le-a dat acestora asigurări că ordonanţa privind obligativitatea obţinerii de noi certificate va fi modificată!

Reprezentanţii revoluţionarilor care s-au întâlnit azi cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, au primit o „gură de oxigen” din partea demnitarului, care le-a promis că Victor Ponta le va da un raspuns pozitiv în cursul acestei zile.

Câteva sute de revoluţionari protestează de ieri în Piaţa Victoriei fată de faptul  că vor fi obligaţi să obţină, pentru indemnizaţii, noi certificate prin care să ateste că au avut „un rol determinant„ la Revoluţie, după cum a decis recent Guvernul.

Ministrul Liviu Pop i-a chemat astfel pe revouţionari la dialog, iar la sfârştirul discuţiilor a declarat faptul că Ordonanţa de Urgenţă care prevede aceste modificări „are câteva aberaţii”. „Una dintre aberaţii este că în ordonanţă se prevede ca termen limită fuga Dictatorului (n.r.- doar participanţii până la acest moment sunt consideraţi revoluţionari) ceea ce este o eroare. Trebuie modificat de urgenţă acest aspect”, a spus Liviu Pop.

„Această ordonanţă este o pată neagră pentru cei 25 de ani de democraţie dar şi pentru cei care au luptat în decembrie 1989 pentru libertatea României. Rămân în continuare în greva foamei, dar sper că după această discuţie cu ministrul Liviu Pop lucrurile se vor îndrepta. Sper ca cei ce au făcut acest act să plătească cu funcţia”, a declarat şi Dorin Popa, unul dintre reprezentanţii revoluţionarilor prezenţi la întâlnirea de la cabinetul ministrului delegat pentru Dialog Social.