Evenimentul Zilei > Justitie > Revoluție la Înalta Curte. Mii de persoane citate în dosarul în care este inculpat Iliescu
Revoluție la Înalta Curte. Mii de persoane citate în dosarul în care este inculpat Iliescu

Revoluție la Înalta Curte. Mii de persoane citate în dosarul în care este inculpat Iliescu

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) are loc, vineri, al doile termen în procesul Revoluției.

În acest dosar, Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. La primul termen, care a avut loc pe 29 noiembrie, au fost citate 5.000 de persoane. În acest context, instituţia a luat din nou măsuri speciale având în vedere numărul mare de persoane citate și la termenul de vineri.

Astfel, în interiorul instanţei au fost amenajate bănci, în condiţiile în care reprezentanţii ICCJ au explicat în repetate rânduri că spaţiul este insuficient pentru un asemenea dosar.

”Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reaminteşte public numeroasele demersuri făcute de o lungă perioadă de timp în vederea asigurării unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii instanţei supreme, care trebuie să fie pregătită din punct de vedere logistic inclusiv pentru administrarea unor dosare cu un număr foarte mare de participanţi la procedurile judiciare. Dificultăţile de ordin material sunt de natură să creeze neplăceri pentru justiţiabili în desfăşurarea procedurilor judiciare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi afectează solemnitatea actului de justiţie”, a transmis ICCJ.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: