Evenimentul Zilei > Politica > „Revoluția” pro- Dragnea a eșuat
„Revoluția” pro- Dragnea a eșuat

„Revoluția” pro- Dragnea a eșuat

Doar doi președinți de filială social-democrată au demisionat din funcții, în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, deși, inițial, patru lideri anunțaseră asta

Paul Stănescu şi Niculae Bădălău au demisionat din funcţiile de conducere din PSD „în semn de solidaritate” cu „muncitorul calificat al partidului” Liviu Dragnea.

Mai mulţi președinți de filiale județene au amenințat că vor renunța la funcțiile pe care le au în partid, dacă Dragnea nu revine asupra de ciziei de a demisiona din funcţia de preşedinte executiv.

În cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, în care s-a decis soarta lui Dragnea, mai mulţi lideri social-democraţi, printre care Paul Stănescu – vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte PSD Olt, senatorul Niculae Bădălău – preşedinte PSD Giurgiu, Gabriel Zetea – preşedinte PSD Maramureş şi Dumitru Buzatu – preşedinte PSD Vaslui, şi-au pus mandatele pe masă. Nici Dragnea și nici Ponta nu au fost impresionați de gestul lor.


FOTO: Paul Stănescu nu mai este vicepreședinte al PSD FOTO: NICU DÎRDÎIACBa chiar, înainte de şedinţă, când Dragnea a fost întrebat cum co m e n te a – ză faptul că aceştia vor să renunţe la funcţii, el a spus că „această telenovelă trebuie să se încheie”. Nici Ponta, dar nici Dragnea nu au încercat să îi convingă pe colegii lor să renunţe, au declarat pentru EVZ surse social-democrate.

Au uitat de solidaritate

La finalul şedinţei, doar două demisii au fost înregistrate la Secretariatul General.

Principalul motiv pentru care liderii PSD au renunţat la ideea de a demisiona este faptul că Dragnea le-a promis că se va ocupa în continuare de campaniile electorale, chiar dacă nu mai este preşedinte executiv.

Gabriel Zetea, care a declarat presei înainte de ședință că își va pune mandatul pe masă, le cere colegilor să revină asupra deciziei de demisie. „Fac un apel către colegii care au făcut deja pasul de a-şi depune demisiile, respectiv preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, şi preşedintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, de a-şi reconsidera poziţia”, a spus Zetea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.