Evenimentul Zilei > Social > Revoluția culturală a românilor … de inspirație olandeză
Revoluția culturală a românilor … de inspirație olandeză

Revoluția culturală a românilor … de inspirație olandeză

Începe revoluția culturală. Nu luați în seamă frisoanele, care vă aduc aminte de alte revoluții culturale. La Muzeul Național de Artă al României s-au deschis... porțile imaginației fără limite.

„În două luni vreau să schimb percepția despre muzeu!”. Aceasta este declarația pe care ne-a dat-o directorul interimar al Muzeului Național de Artă Dragoș Neamu. Cum? Prima dată prin intermediul unei întâlniri cu oameni cu imaginație.

„Când un muzeu întâlnește comunitățile creative apare un concept nou – muzeul creativ. Muzeul Național de Artă al României dorește o relansare a imaginii, o nouă viziune. Haideți să vedem ce pot face o colecție muzeală impresionantă și multe minți ingenioase! Muzeul nostru are multe de oferit artiștilor și antreprenorilor activi în sectoarele culturale și creative, fie că sunt arhitecți, gameri, designeri de produs sau vestimentar, marketeri, performeri”, scrie Dragoș Neamu pe facebook.  Prin urmare, la data de 5 mai 2016,  „vă invităm la un brainstorming în MNAR , la ora 11.00, pentru a pune bazele unei colaborări concrete pe idei și proiecte”, adaugă acesta.

Ce pune muzeul la bătaie?


1. Un loc plin de potențial pentru diferite forme de expunere și de exprimare: spectacole, filme de artă, reclame istețe, design de produs;

2. O colecție inspirantă, numai bună pentru dezvoltarea oricărui tip de conținut;

3. Expertiză de cel mai înalt nivel de la profesioniștii acestui muzeu;

4. Un grad ridicat de încredere publică și o audiență conturată și stabilă.

Discuțiile vor fi urmate de un ghid asistat prin galeriile muzeului, la vânătoare de detalii care să vă inspire creațiile și care să transforme MNAR într-un STUDIO CREATIV.  Pentru participare doritorii pot trimite un email la: [email protected], cu nume, organizația pe care o reprezintă și număr de mobil.

De ce această întâlnire? „În România se pot face acțiuni fantastice în muzee, fără bani. Este o foame teribilă pentru asta. Este o încercare normală, pe care toate muzeele din țară ar trebui să o facă, de apropiere efectivă a muzeelor de comunitățile creative ce vin cu un potențial inovator fantastic, cu capacitatea și resursele de a genera produse și producții artistice care să puna în valoare în cel mai creativ mod, colecțiile muzeelor”, ne-a declarat Dragoș Neamu.

 

Se pare că acest Studio Creativ de la MNAR este inspirat de rijksstudio, de la  Rijksmuseum, din Olanda, Amsterdam. Iubitorii muzeului au la dispoziție, gratuit, imaginile operelor de artă expuse în acest muzeu și au voie să se inspire pentru o nouă operă de artă, design vestimentar și așa mai departe.

  Sala Tronului deschisă până târziu în noapte

O altă acțiune din seria „revoluția culturală” se petrece pe 22 aprilie. Cine vrea… ocupă curtea muzeului, discută, se simte bine, iar sălile istorice ale muzeului – Sala Tronului, Sufrageria regală – sunt deschise până la ora 22.00. Acțiunea din 22 aprilie e realizată împreună cu ARCEN.