Cum mâine începe școala și se așteaptă aglomerație în trafic, mai ales că pe multe străzi și bulevarde circulația este îngreunată de lucrări mai mult sau mai puțin utile, poliţiştii Brigăzii Rutiere au anunțat ce măsuri vor lua.

Astfel, suntem anunțați, poliția rutieră va „acţiona de luni cu efective sporite în zonele în care pot apărea blocaje, dar şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, având în vedere că odată cu începerea noului an şcolar se vor înregistra valori ridicate de trafic în zona centrală, pe principalele artere şi la intrările în Bucureşti”.

„Totodată, au fost constituite dispozitive flexibile de poliţie rutieră ce vor acţiona pentru fluidizarea traficului”, mai informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Poliţiştii le cer șoferilor să circule prudent, să nu ocupe centrul intersecțiilor, să nu oprească unde este interzis, să păstreze distanţa față de cei din față. Dar, mai ales, „să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv”. Ceea ce este oricum interzis în oraș, doar că nu aplică nimeni consecvent legea, care mai e și interpretabilă, pe deasupra.

După aceste sfaturi, poliția spune voalat care e soluția pentru un trafic mai bun: statul acasă sau mersul pe jos. „Părinţii care îi însoţesc pe cei mici în prima zi a anului şcolar sunt îndemnaţi să folosească autoturismul personal doar dacă este strict necesar, folosirea mijloacelor de transport în comun fiind o opţiune, întrucât reduce numărul de vehicule din trafic de pe anumite artere rutiere intens circulate”.

Nici pietonii nu scapă de sfaturile poliţiştilor Brigăzii Rutiere, care le recomandă „să traverseze strada doar prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător sau la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce s-au asigurat temeinic.

Urmează însă unul dintre cele mai interesante sfaturi, într-o țară în care vorbitul la telefon la volan a devenit generalizat: pietonii „să ţină cont de o regulă obligatorie pentru siguranţa lor – să nu folosească telefonul mobil în momentul în care traversează o arteră rutieră”.

Te-ar putea interesa și: