Victima, în vârstă de 62 de ani, era internată la Spitalul Districtului Nord, Sheung Shui. Conform South China Morning Post, bărbatul fusese arestat pentru că a agresat un polițist cu o seară înainte, ajungând ulterior la spital. Aici, polițiștii care îl însoțeau, au profitat de momentul în care pacientul a fost lăsat singur în salon și au început să îl lovească în mod repetat în față, în organele genitale și în abdomen, spunându-i, în timpul agresiunii: ”asta fac polițiștii negri”.

Imaginile au fost surprinse de o cameră de surpraveghere din salonul în care se afla bărbatul, și au fost făcute public de un legiuitor al orașului, care pune astfel semnul întrebării asupra tratamentului pe care polițiștioi îl aplică cetățenilor.

Un purtător de cuvânt al poliției chineze a confirmat oficial faptul că doi ofițeri au fost arestați marți după-amiază pentru agresiune. Ei sunt anchetați în acest moment, urmând să fie suspendați.

”Poliția nu va întoarce ochii de la actele de violență, cu atât mai mult în cazul ofițerilor care încalcă în mod deliberat legea”, a mai spus purtătorul de cuvânt al poliției.

Acesta i-a condamnat public pe cei doi ofițeri, afirmând că au adus și mai multă rușine forțelor de poliție, criticate intens în ultima perioadă ca urmare a reacțiilor violente avute în timpul protestelor care, de 11 săptămâni au loc în China.

Începute împotriva unui proiect de lege, ulterior, protestele au continuat  împotriva oamenilor legii care au început să folosească bastoane, spray-uri cu piper, gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene contra manifestanților. În tot acest interval, sute de persoane au fost arestate. Abia duminică s-a înregistrat un prim protest pașnic, la care se estimează că ar fi participat 1,7 milioane de protestatari.

Alte proteste sunt planificate pentru următoarele zile, manifestanții promitând să-și escaladeze acțiunile încă o dată, dacă guvernul nu se adresează în mod corespunzător, scrie a1.ro