În vârstă de 31 de ani, Troy Deeney a anunțat, în urmă cu o spătămână, că nu are de gând să revină pe teren, pentru prima săptămână de antrenamente. „Refuz. Fiul meu de numai cinci luni, care s-a născut prematur, are dificultăți respiratorii. Nu pot să merg acasă și să-l pun în pericol”, declara atacantul lui Watford.

Însă, capitanul lui Watford a fost convins să ia parte la antrenamentele echipei. „Sunt căpitanul unei echipe de Premier League. Nu-mi pot face jobul stând acasă și spunându-le colegilor: «Câștigați meciul ăsta pentru mine. Eu nu mișc un deget!». Toți cei care mă cunosc știu că nu mă sperie nicio provocare. Dar, la fel, știu și că familia este cea mai importantă”, a declarat Troy Deeney, într-un interviu acordat pentru CNN.

Înainte de a se alătura echipei, fotbalistul în vârstă de 31 de ani a fost aspru criticat pentru decizia sa, și au existat chiar și atacuri legate de copilul său. „Și eu, și soția mea am tot primit mesaje urâte, insulte. Sau mergi pe stradă, cineva trece pe lângă tine și îți zice: «Eu muncesc! Du-te la muncă!». Oameni care-mi spuneau: «Sper ca fiul tău să ia coronavirus». E ceva greu de suportat”. Dar jucătorul lui Watford nu a reacționat: „Dacă începi să răspunzi, cei care te-au provocat vor fi convinși că te-au lovit și vor continua. Am spus doar că nu vin la antrenamente în prima săptămână. Oamenii au comentat de parcă nu m-aș mai fi întors deloc. Nu e cazul”, a mărturisit Troy Deeney.

Mai mult, Troy Deeney a marcat 129 de goluri în 388 de meciuri jucate în zece sezoane la Watford, echipă care ocupa locul 17 în Premier League înainte de suspendarea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus. La nivelul Angliei s-au înregistrat 132.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care 27.442 de decese. Bilanțul total în Regatul Unit al Marii Britanii este de 267.000 de cazuri confirmate și 37.460 de decese. (FOTO: facebook.com/TDeeney)