Evenimentul Zilei > Actualitate > REVOLTĂ în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Deţinuţii ameninţă că vor intra în GREVA FOAMEI dacă nu le sunt respectate revendicările
REVOLTĂ în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Deţinuţii ameninţă că vor intra în GREVA FOAMEI dacă nu le sunt respectate revendicările

REVOLTĂ în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Deţinuţii ameninţă că vor intra în GREVA FOAMEI dacă nu le sunt respectate revendicările

Condamnaţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi au protestat peste patru ore. Bărbaţii sunt nemulţumiţi de condiţiile din celule, de mâncarea proastă şi nu mai suportă bătăile primite de la gardieni.

Deţinuţii au ameninţat că vor lua măsuri mai serioase şi anume vor intra în greva foamei şi se vor adresa inclusiv Ministerului Justiţiei. 

Conform News.ro, surse din cadrul penitenciarului ieşean au declarat că unii dintre deţinuţi ar fi dat foc la saltele, nemulţumirile lor fiind legate de mâncarea proastă şi de tratamentele agresive din partea gardienilor.

La ora 23.15, deţinuţii şi-au încheiat protestul spontan, după ce, mai mulţi angajaţi ai penitenciarului au intervenit pentru a calma spiritele. 

Incidentul din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi nu este un caz singular. Cele mai recente incidente fiind în Rahova şi Giurgiu. 

Joi, 7 iulie, directorul general al Administraţiei Naţionale a Peniteciarelor, Claudiu Bejan, a prezentat măsurile luate în urma acestor incidente, precizând că, în acest moment, nu se înregistrează revolte în sistemul penitenciar din România, transmite Digi24

Revendicările deţinuţilor sunt: posibilitatea participării la un număr crescut de activităţi recreative, la cursuri de formare profesională, activităţi lucrative şi de consiliere psihologică, posibilitatea dotării unităţii cu frigidere, prelungirea programului TV, amenajarea unor posturi telefoncie fixe în camerele de deţinere şi un tratament mai puţin agresive din partea gardienilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: