Evenimentul Zilei > Justitie > Revoltă în justiție. Ministrul Stelian Ion acuzat că instaurează dictatura. „Pas cu pas”
Revoltă în justiție. Ministrul Stelian Ion acuzat că instaurează dictatura. „Pas cu pas”

Revoltă în justiție. Ministrul Stelian Ion acuzat că instaurează dictatura. „Pas cu pas”

Tot mai mulți judecători îl contestă pe Ministrul Justiției Stelian Ion. Aceștia îl acuză că a sfidat CSM în mai multe rânduri, ultima dată când a părăsit ședința Secției pentru judecători pentru a merge la bilanțul DNA, ocazie cu care s-a declarat partener al procurorilor anticorupție.

Revoltă în justiție. La adresa ministrului Justiției au venit critici din partea Secției pentru judecători a CSM și judecătoarelor Adriana Stoicescu și Adina Daria Lupea. Acum, un mesaj i-a fost transmis lui Stelian Ion și de judecătoarea Mădălina Afrasinie de la Tribunalul București.

 

Mădălina Afrasinie îi explică, în două postări pe pagina sa de Facebook, lui Stelian Ion că judecătorii nu au nevoie să fie susținuți de un personaj care nu doar că nu înțelege magistrații din România, ci nu acceptă că încă mai sunt judecători independenți. Pe de altă parte, Mădălina Afrasinie recunoaște că începe să se teamă pentru soarta justițiabililor. În condițiile în care a revenit modă parteneriatelor cu procurorii, în paralel cu acțiuni care anunță instaurarea dictaturii pas cu pas, scrie luju.ro.

Mesajul judecătoarei către ministrul Justiției

„Stați liniștit!

Judecătorii din România nu au nevoie de susținerea unui om care a ajuns în funcție în urmă unui troc politic!

Și încă ceva: nu puteți să ne susțineți (și dacă ați vrea), pentru că nu ne înțelegeți, dar mai ales pentru că nu acceptați faptul că mai sunt judecători în România!

Cu plăcere!”

Reacția după ce Stelian Ion s-a declarat partener cu procurorii DNA

„Sunt judecător și încep să mă tem – gânduri printre rânduri

Când președintele unei țări afișează un zâmbet cinic când declara că mai are ‘de rezolvat’ o instituție înființată prin Lege, eu, judecătorul de scaun, încep să mă tem!

Când un ministru, care este cunoscut în Republica că fiind ‘omul cu boxele’, declara că este partenerul unui instituții în privința căreia CSM a subliniat nenumărate neajunsuri (că să fiu elegantă în exprimare) eu, judecătorul de scaun, încep să mă tem!

Nu de altă, dar magistratură a mai cunoscut asemenea parteneriate și încă repara stricăciunile făcute de acestea și de partenerii ‘strategici’!

Când volumul de muncă este infernal, iar noi suntem din ce în ce mai puțini, eu, judecătorul de scaun, încep să mă tem, pentru că probabilitatea de a greși este din ce în ce mai mare!

Da, încep să mă tem, dar nu pentru mine, ci pentru cei care își pun viață, afacerea în mâinile mele!

Pentru că ei nu vor mai fi apărați!

Într-o democrație, declarațiile celor doi, dar și vasalitatea arătată de ei și de mulți alții ambasadelor, ar fi trebuit să conducă la organizarea unor conferințe de presă în cadrul cărora după ce își anunțau demisiile, își cereau iertare poporului român!

Dar toate acestea sunt posibile doar într-o democrație…

Pas cu pas

Dictatura se instaura…”