Evenimentul Zilei > Politica > Revoltă în Italia: „Nu putem deveni un laborator de cobai”
Revoltă în Italia: „Nu putem deveni un laborator de cobai”

Revoltă în Italia: „Nu putem deveni un laborator de cobai”

„Ne vor pe toţi morţi, sau mai bine spus reduşi la o stare de animale domesticite, în stare vegetativă”, scrie pe Twitter filosoful Paolo Becchi.

Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto nu-şi ascunde deziluzia pentru faza a II-a care va începe din 4 mai: „Nu putem deveni un laborator de cobai – spune el – mai trebuie să şi trăim. Este ca şi cum am spune că închidem toate străzile fiindcă sunt prea multe accidente. Este o chestiune de durabilitate”.

Filosoful Paolo Becchi i se alătură şi spune: „gândesc la fel ca el”. Dar asta nu e totul, fiindcă editorialistul de la Libero evidenţiază că „de la Statul de drept am trecut la Statul Terapeutic”.

Obiectivul este starea de urgenţă permanentă

Drepturile fundamentale consfinţite de Constituţie, călcate în picioare, iar preşedintele Republicii tace. Unii filosofi, concluzionează Becchi, vorbeau în trecut despre „dreptul la rezistenţă”. „Rezistenţă la Giuseppe Conte şi guvernul său scelerat care încearcă să conducă Italia spre abis graţie incompetenţei şi fricii de a acţiona într-o situaţie de urgenţă”. „Aş spune că adevăratul virus a devenit guvernul cu comitetele sale de experţi”.

Paolo Becchi rezumă într-un tweet fluviul de furie al multor italieni după discursul premierului Giuseppe Conte, despre măsurile adoptate începând cu 4 mai.

Sfârşitul izolării este încă departe, de fapt a fost prorogat pentru încă 2 săptămâni şi în orice caz „sub iudice” (încă nelegiferat), iar Faza a II-a pentru cetăţeanul obişnuit se reduce doar la câteva „îndulciri”, de libertate individuală aproape ireală.

„Ne vor pe toţi morţi, sau mai bine spus reduşi la o stare de animale domesticite, în stare vegetativă”, tună şi editorialistul amintit, pe Twitter, citat de Libero Quotidiano.