Evenimentul Zilei > Actualitate > Revistă tipărită cu sângele a trei bărbaţi infectaţi cu HIV
Revistă tipărită cu sângele a trei bărbaţi infectaţi cu HIV

Revistă tipărită cu sângele a trei bărbaţi infectaţi cu HIV

Cel mai recent număr al unei reviste germane pentru bărbaţi a fost tipărit utilizând cerneală care conţine sângele a trei bărbaţi infectaţi cu HIV, într-o campanie menită să "distrugă stigmatul" asociat cu această maladie. Cerneala cu sânge contaminat a fost folosită pentru “fiecare cuvânt, rând, fotografie şi pagină ”, au ţinut să precizeze promotorii acestei şocante iniţiative.

Revista lunară Vangardist a solicitat din partea a trei bărbaţi infectaţi cu HIV să doneze sânge, care a fost apoi amestecat cu cerneală, pe care au folosit-o pentru a tipări circa 3.000 de exemplare ale ediţiei de primăvară, urmând standarde riguroase de siguranţă, potrivit Saatchi and Saatchi Elveţia, agenţie care a condus campania publicitară.

Coperta revistei, care va fi pusă în vânzare săptămâna aceasta, conţine un text care informează că a fost tipărită folosind sângele unor bărbaţi seropozitivi şi că "acum, revista este în mâinile tale".

"Credem că, în calitate de revistă de lifestyle, este responsabilitatea noastră să abordăm subiectele care afectează societatea în prezent", a declarat Julian Wehl, editor şi director general al Vangardist.

Publicarea acestei ediţii a Vangardist va coincide cu "Balul Vieţii", unul dintre cele mai mari evenimente din lume dedicate problemei HIV / SIDA.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: