Istoria caftelilor din politica românească

Corneliu Vadim Tudor, de la moartea căruia s-au împlinit doi ani joi, a dus lupta politică la un alt nivel. FOTO Arhivă Adevărul Politicienii români au trecut de mai multe ori, în ultimii 28 de ani, de la schimburi dure de replici la palme, pumni sau pahare aruncate în faţă. Actorii implicaţi: deputaţi, senatori sau membri de partid cu notorietate. Corneliu Vadim Tudor, fost senator şi preşedinte al Partidului România Mare, a fost protagonistul unuia dintre cele mai tensionate momente ale legislaturii 1992-1996. În mai 1993, „Tribunul“, de la moartea căruia joi s-au împlinit doi ani, i-a împărţit câţiva pumni lui Aristide Dragomir, deputat FSN, chiar pe holurile Parlamentului. Cearta pornise după ce Traian Băsescu, şi el deputat FSN, l-a acuzat pe Tribun de „laşitate tipic bolşevică“.

http://adevarul.ro/news/politica/istoriacaftelilor-politica-romaneasca-1_59bab0215ab6550cb82b9322/index.html

Discreditarea lui Dragomir, după manual

Daniel Dragomir pleacă prin demisie din SRI, în februarie 2013. Avea 36 de ani, o funcție de comandă, fapte de arme la activ, decorații de la CIA. Ascensiunea în serviciul de informații fusese rapidă, îl însoțise pe Coldea în misiunea ,,eliberarea ostaticilor din Irak”, era apreciat de serviciile partenere. Își motivează acum demisia din cauza derapajului grav de la menirea constituțională a SRI, implicarea în jocuri politice a conducerii la care ,,prietenul” Coldea contribuia decisiv împreună cu persoane-cheie din sistemul judiciar. Dragomir definește ,,statul paralel”, o mafie care trăgea SRI în activități în afara legii.

http://jurnalul.ro/stiri/justitie/discreditarea-lui-dragomir-dupa-manual-751987.html

Cadoul pe care Nicolae Ceaușescu n-a mai apucat să-l primească. Meșterii au muncit la el săptămâni în șir

Pentru că Nicolae Ceaușescu era un ”conducătorul iubit”, în apropierea sărbătorilor, dar mai ales a zilei sale de naștere, toată suflarea românescă (a se citi aparatul de partid) se pregătea cu mare atenție. Se scriau cântece noi, poezii, se pregăteau manifestări de stradă, dar mai ales se lucra la …cadouri. Așa se face că dogarii din zona Vrancei  „și-au pus talentul la bătaie” și i-au sculptat dictatorului un butoi demn de măreția lui. Și a zeului Bachus!

http://www.libertatea.ro/stiri/cadoul-lui-nicolae-ceausescu-pe-care-dictatorul-nu-l-mai-primit-niciodata-1966770

Citiţi mai multe pe Dan Andronic BLOG