Ei lucreaza în sfera IT în București de peste 14 ani și, în timpul liber își dedica eforturile proiectelor de digitalizare din comunitatea Digital Nation. Cei doi tehnicieni lucreaza din România pentru clienti internationali și au făcut parte din echipa care a dezvoltat primul serviciu de cloud din țară, relatează wall-street.ro

Cei doi ingineri români, specialiști IT, fac parte din comunitatea Digital Nation și activează, în prezent, în sfera cloud și securitate cibernetică, au descoperit o funcție nesecurizată în softul iOS și au raportat-o direct producatorului.

În urma sesizării specialiștilor români, această funcție folosită  atunci când posesorii utilizau smart watch-ul pe post de walkie-talkie, a fost blocata imediat de Apple la nivel global.

Acesta este doar unul din multele exemple din ultimii ani în care IT-iștii români se fac remarcați prin abilități tehnice peste medie. În materie de forță de muncă, Romania este un exportator important de personal tehnic specializat, atât în Europa cât și peste ocean. Faptul ca țara noastră este căutată de către dezvoltatorii software internaționali este un fapt, deja binecunoscut.