Este vorba despre superba vilă de pe strada Academician Adrian Borza (fostă Trandafirilor) nr. 5, care în loc să revină Primăriei (conform unei sentințe din 1997), a ajuns pe mâna mafiei imobiliare coordonată de clanul de romi Cârpaci.

Falșii moștenitori ai proprietarului care trăia

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a început o inves tigație legată de modul suspect în care a fost retrocedat imobilul.

Primul pas al afacerii a fost în 1994, când apare așa-zisul moștenitor al Aurorei Radi (propri etara din 1935, înainte de naționalizare), Dan Fabian Horga. După ce primește dreptul de proprietate de la Primărie, acesta vinde imobilul lui Milivoi Stancu și soților Elena și Leonte Vitcovschi, romi din clanul Cârpaci.

Ceea ce nu au știut funcționarii Primăriei și „Cârpacii” este faptul că, la acel moment, proprietara Aurora Radi, trăia. Primăria a cerut anularea dreptului de proprietate și a câștigat în instanță în 1997. Însă, funcționarii municipalității au evitat să intabuleze clădirea, fapt ce a permis membrilor clanului de romi să-și vândă repetat clădirea între ei pentru a pierde urma aranjamentului.