David Manning a intrat în serviciile Casei Regale Britanice în anul 2009, conform thesun.co.uk

Inițial, acesta le-a oferit inițial sfaturi care țin de conduita regală prințului William și prințului Harry. Apoi, David Manning a devenit consilier regal pentru Kate Middleton și Meghan Markle. 

Este de înțeles că David Manning a luat decizia de a se retrage acum, deoarece cuplurile sunt bine ancorate în activitatea lor intenrațională. 

Un purtător de cuvânt al ducesei de Cambridge și Sussexes a declarat: Înălțimile lor regale sunt incredibil de recunoscătoare pentru îndrumare și sprijinul acordat de David Manning în ultimii 10 ani. Sfaturile sale au fost esențiale pentru succesul vizitelor lor internaționale și pentru primele etape ale activității lor oficiale care membrii ai familiei regale

Deși David Manning își încheie rolul formal de consilier, el va continua să dea sfaturi membrilor familiei regale, se spune că are o relație foarte apropiată cu William și Harry. 

Înainte de a fi în serviciul Casei Regale Britanice, David Manning a lucrat ca ambasador britanic în SUA și a fost consilier pe politică externă a lui Tony Blair.