Rețete pentru zilele călduroase de vară. Mâncăruri cu puține calorii

Rețete pentru zilele călduroase de vară. Mâncăruri cu puține calorii Rețete pentru zilelele călduroase de vară. Sursa foto: Dreamstime

În zilele călduroase de vară, gospodinele pot prepara o mulțime de rețete simple și gustoase. Acestea sunt sănătoase și au puține calorii. Nu aveți nevoie nici de prea multe ingrediente.

Vara, medicii ne recomandă să mâncăm fructe și legume proaspete care sunt pline de nutrienți, de vitamine și sunt și hidratante. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că este bine să avem o alimentație echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, lactate slabe, carne slabă, pește și nuci, pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor.

În zilele călduroase de vară, gospodinele pot prepara o mulțime de rețete simple și sănătoase, printre care:

Supă rece gazpacho

Ingredientele necesare: 1 kg roșii, tăiate în patru 2 castraveți, decojiți și tăiați în bucăți 1/2 ardei gras roșu, tăiat mărunt 1 cățel de usturoi, tocat grosier 2 linguri de oțet de vin roșu sau oțet de sherry 1/2 căni apă 1/3 căni ulei de măsline extravirgin Sare piper negru proaspăt măcinat 2 felii de pâine tăiate în cuburi 2 linguri de busuioc tăiat felii subțiri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Combină roșiile, castraveții, ardeiul, usturoiul, oțetul și apa în bolul unui robot de bucătărie sau al unui blender. Amestecă până la omogenizare, apoi adaugă uleiul și amestecă pentru a combina. Gustă și asezonează cu sare, piper și mai mult oțet dacă este necesar. Acoperă și dă la frigider până când se răcește. Într-o tigaie mare, la foc mediu, adaugă suficient ulei pentru a acoperi fundul tigăii. Adaugă pâinea și gătește, amestecând ocazional, până când devine aurie și crocantă. Se ia de pe foc, se condimentează cu sare și se lasă să se răcească. Această supă se mănâncă cu crutoane.

Supa gazpacho, o rețetă ideală în zilele de vară.

Supa gazpacho, o rețetă ideală în zilele de vară. Sursa Dreamstime

Salată orientală de vară

Ingrediente: 4-5 cartofi noi, fierţi în coajă şi tăiaţi cubuleţe: 2 roşii – tăiate cubuleţe; 2 castraveţi – tăiaţi cubuleţe; 2 ouă fierte, tari; 200 g măsline negre; o ceapă mică; sare, piper negru măcinat, oregano; oţet; 1 lingură cu muştar; ulei de măsline.

Se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se lasă la răcit şi se tăie în cubuleţe, iar ceapa se taie julien. Toate ingredientele se taie cubulețe, se presară sare și se amestecă. Într-un bol, se prepară sosul de muştar, cu oţet şi ulei de măslin, sare și piper. Se toarnă sosul peste ingrediente şi se amestecă bine.

Rețetă de salată orientală. Mâncare ușoară pentru zilele de vară

Rețetă de salată orientală. Mâncare ușoară pentru zilele de vară. Sursa Dreamstime

Salată cu avocado și creveți

Ingrediente: 1 avocado mediu 10 creveți 6 fire de sparanghel 1 ceapă 10 roșii cherry 1 salată romaine ulei de măsline 10 grame de unt sare piper pătrunjel.

Rețetă de salată cu avocado și creveți. Un deliciu în zilele de vară

Rețetă de salată cu avocado și creveți. Un deliciu în zilele de vară. Sursa Dreamstime

Desfă avocado și taie-l în cubulețe apoi pune-l într-un bol. Stropește-l imediat cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Apoi, încinge puțin ulei de măsline în care pui untul. Pune creveții și condimentează cu sare și piper și lasă-i să se gătească până devin roz. Ia-i din tigaie și pune-i peste avocado. În tigaie adaugă sparanghelul și gătește-l. Adaugă salata romaine ruptă în bucățele mici și sparanghelul gătit, apoi ceapa tăiată și roșiile pe jumătate. Condimentează cu sare și piper, adaugă puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie. Asta este tot. Poftă bună!