Rețetă de salată de castraveți cu mărar și usturoi. Un preparat răcoros, perfect pentru zilele călduroase

Rețetă de salată de castraveți cu mărar și usturoi. Un preparat răcoros, perfect pentru zilele călduroase Sursă foto: dreamstime.com

Salata de castraveți cu mărar și usturoi este un preparat foarte ușor de făcut, sănătos și foarte răcoros. Zilele călduroase de vară se aproprie, iar această rețetă o să fie perfectă pentru următoarea perioadă.

Zilele de călduroase de vară se aproprie, iar românii sunt în căutarea acelor preparate răcoroase. Salata de castraveți cu mărar și usturoi este perfectă pentru următoarea perioadă. În plus, este foarte ușor de făcut, ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar timpul de preparare este scurt. Mai mult decât atât, cei care au propria lor grădină vor putea să ia legumele chiar de acolo.

Castraveții sunt unele dintre cele mai sănătoase legume pentru că ei conțin multe vitamine și sunt plini de minerale. În plus, conțin aproximativ 95% apă, ceea ce înseamnă că sunt și foarte hidratanți. În combinație cu mărarul și usturoiul, castraveții vor avea un gust deosebit. Usturoiul este recomandat în multe rețete pentru că el conține un ulei care oprește dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor. În plus, stimulează activitatea enzimelor digestive. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • doi castraveți de mărime medie,
  • doi sau trei căței de usturoi,
  • două linguri mărar tocat mărunt,
  • trei linguri ulei,
  • o lingură oțet de mere,
  • sare după gust.

Mod de preparare salată de castraveți cu mărar și usturoi

Pentru început castraveții trebuie spălați și decojeți cu un cuțit de legume. Persoanele care preferă coaja, îi pot lăsa și așa. Ulterior, taie castraveții în felii subțiri și pune-i într-un bol încăpător. Adaugă sare după gust și amestecă bine. Sarea va oferi gust și va extrage apa din castravete. Usturoiul trebuie curățat bine și tocat mărunt. În cazul în care ai un mojar, te poți folosi de el. Adaugă usturoiul pisat peste feliile de castraveți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Frunzele de mărar trebuie spălate și ele foarte bine și tocate destul de mărunt. Ulterior, le vei adăuga în salată. Uleiul și oțetul trebuie puse într-un borcan curat care să se poate închide ermetic. Ulterior, închide recipicentul și scutură-l până când amestecul se omogenizează, potrivit Lauralaurentiu.ro. Mai trebuie doar să torni dressingul peste salată și este gata de servit.