Trucul pe care bucătarii îl folosesc când fierb cartofii. Ce trebuie să adaugi în apa în care pui legumele

Trucul pe care bucătarii îl folosesc când fierb cartofii. Ce trebuie să adaugi în apa în care pui legumele Sursa: Arhiva EVZ

Cartofii sunt una dintre cele mai cunoscute și consumate legume din lume. Ei sunt cultivați în peste 100 de țări din lume. Bucătarii profesioniști au un truc când fierb cartofii pentru a avea un gust mai bun. Toate gospodinele trebuie să știe acest lucru.

Cartofii pot face parte din multe diete dacă ai grijă cum îi prepari. Bucătarii folosesc un truc pentru ca această legumă să aibă un gust mai bun. Gospodinele care fierb cartofii trebuie să știe că pentru ca leguma să aibă un gust și mai bun este indicat să adauge în apa fiartă și zeama de lămâie. Trebuie să faci acest pas după ce cartofii sunt aproape gătiți. Acest lucru va ajuta și la păstrarea culorii albe a cartofului. Dacă vei folosi acest truc, sigur vei pune pe masă o garnitură gustoasă și sănătoasă pentru familia ta.

Cartofii noi sunt preferați de români pentru că necesită mai puțin efort atunci când sunt curățați. Există o soluție și în acest caz. Trebuie doar să torni apă într-un castrom mare. Ulterior, adaugă sare și legumele. Cartofii trebuie să stea în apa cu sarea timp de aproximativ 15 minute. Dacă nu vrei să folosești sare, poți adăuga o lingură de zeamă de lămâie.

Cele mai bune sfaturi din partea bucătarilor profesioniști

Bucătarii mai folosesc și alte trecuri în preparatele lor. Te poți folosi de o lingură de oțet pentru ca legumele să rămână întregi și gustoase atunci când le fierbi. Ulterior, poți adăuga condimentele care îți plac. Gospodinele consideră că cel mai bine cu această legumă se potrivesc frunzele de dafin, rozmarinul, ceapa și usturoiul. Unii bucătari aleg să adauge în oala în care fierb cartofii și crenguțe de mărar și pătrunjel pentru că verdeața dă un gust aparte legumelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este recomandat să mănânci cartofi pentru că aceste legume conțin fibre și sunt sărace în calorii. De asemenea, cartofii sunt o foarte bună sursă de potasiu care menține nervii și mușchii în funcțiune. În plus, potasiul contracarează efectul sodiului asupra hipertensiunii arteriale. Consumul de cartofi poate ajuta persoanele care au probleme cu somnul. Așadar, este o idee bună să incluzi cartofii fierți în meniul cinei tale, notează Playtech.ro.