Nici cei mai pricepuți bucătari nu pot pregăti aceste rețete. Sunt atât de complicate încât puțini oameni au șansa să le guste

Nici cei mai pricepuți bucătari nu pot pregăti aceste rețete. Sunt atât de complicate încât puțini oameni au șansa să le guste sursa: pixabay.com

Mai mulți bucătari celebrii au dezvăluit care sunt cele mai grele rețete din lume. Acestea se fac doar în anumite restaurante și puțini chefi reușesc să le gătească perfect.

Cele mai grele rețete din lume se găsesc în foarte puține restaurante și doar câțiva bucătari reușesc să le gătească cum trebuie. Mulți chefi se feresc de ele pentru a nu își supăra clienții.

1. Supa Consommé

Consommé este o supă clasică făcută din carne, roșii, albușuri de ouă și rădăcinoase. Ingredientele ei trebuie amestecate de-a lungul timpului de gătire și puțini bucătari reușesc asta. Aceștia nu pot să stăpânească complexul de purificare al supei.

2. Turducken - curcan umplut cu rață

Turducken este un curcan complet umplut cu rață, umplută la rândul ei cu pui, de aici numele Turkey-duck-chicken - TurDuckEn. Marea problemă este că oasele trebuie îndepărtate fără ca aspectul păsărilor să fie modificat. Mulți bucătari nu reușesc să gătească această carne perfect.

Ne puteți urmări și pe Google News

3. Sos Bearnaise - sos francez

Un sos francez cu aromă de tarhon, obținut din unt, oțet, ceapă, gălbenușuri de ou și ierburi aromatizate, servit adesea cu friptură. Acest sos se face într-un bain-marie, dar puțini bucătari nimeresc temperatura ideală.

4. Pâinea de Alaska

Această pâine se prepară prin înghețarea aluatului, cu o umplutură de vanilie. Ea se coace la foc natural de lemne. Cuptorul este foarte important în această rețetă. El trebuie să fie foarte fierbinte, iar pâinea trebuie lăsată foarte puțin. Este foarte greu ca vanilia să intre în pâine și să ajungi la rezultatul dorit.

5. Croissantele - micul dejun francez

Croissantele au devenit faimoase în toată lumea, dar acestea nu sunt foarte ușor de gătit. Mulți bucătari nu reușesc să facă croissante pufoase, iar secretul este să lași aluatul câteva minute. Chiar dacă rețetele croissantelor diferă de la o zonă la alta, chefii au declarat că este o mare bătaie de cap să faci acest mic dejun.

În multe localuri, bucătarii se folosesc de croissante deja congelate, pentru a câștiga timp și pentru a onora mai multe comenzi, potrivit Agerpress.