Leguma care poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. Riști să te confrunți cu cancer la sân dacă o consumi prea des

Leguma care poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. Riști să te confrunți cu cancer la sân dacă o consumi prea des Sursa foto: 163410518 © Tatjana Baibakova | Dreamstime.com

Medicul Mara Jidveian Popescu a spus care este legătura dintre cancer și alimentația oamenilor. Specialistul a explicat care sunt produsele pe care este bine să le mâncăm și care sunt cantitățile optime.

Mara Jidveian Popescu a spus că între alimentație și cancer este o legătură. Medicul a explicat că obezitatea este unul dintre factorii care conduce la apariția tumorilor. În această categorie se încadrează și cancerul la sân, cancerul ovarian, cel colorectal sau tiroidian. Specialistul a continuat prin a zice că multe persoane cred că dacă consumă prea multă carne roșie, vor avea probleme de sănătate. Popescu a subliniat că au fost făcute studii care au arătat că cei care au consumat acest tip de carne au avut un risc ridicat de a avea cancer colorectal sau de pancreas.

În același timp, studiile în legătură cu carnea albă au arătat că ea este benefică pentru organism. Pe această listă este inclusă carnea de pui, curcan sau pește. „Atunci când mă refer la o cantitate crescută de consum de carne roșie, mă refer la un consum de peste 200 de grame pe săptămână. Românii, în principiu, nu prea sunt consumatori de carne roșie. Trebuie să reţinem că zahărul hrănește celulele canceroase. Acest mit se bazează și pe o informație corectă. Practic, toate celulele organismului se hrănesc cu glucoză, pentru că așa funcționăm”, a subliniat medicul.

Specialistul a punctat că este un mit că dieta vegetariană ne apară de cancer. Popescu a recomandat să fie consumate cel puțin 500 de grame de fructe și legume crude zilnic pentru că acest lucru ajută la prevenirea apariției cancerului de sân sau colorectal. „Ce trebuie să înțelegem este că indiferent de ce consumăm, dacă este să consumăm glucide, proteine sau lipide, ele sunt metabolizate în organism, iar la celule oricum ajung sub formă de glucoză”, a mai adăugat medicul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care sunt alimentele care cresc riscul de apariție al cancerului

Printre produsele care pot crește riscul de apariție al cancerului se numără carnea roșie și mai ales cea afumată, alcoolul și alimentele bogate în carbohidrați. Popescu a menționat că a existat o controversă legată de soia și cancerul la sân. Specialistul a explicat că soia conține fitoestrogeni. Aceste substanțe sunt asemănătoare cu estrogenul natural. Multe dintre tumorile la sân răspund la estrogeni. Așadar, multe persoane au crezut că dacă consumi prea multă soia riști să te confrunți cu cancer la sân.

Medicul a avut un sfat important pentru toată lumea. Sedentarismul trebuie să fie evitat, iar mișcarea este esențială. Cele 30 de minute de mișcare pe zi pot ajuta mai mult decât o face alimentația. „Este important şi un consum adecvat de lichide. Ştiu că se tot spune la televizor de acei 2 litri pe zi. Nu este chiar atât de fix. Se calculează necesarul fiecărui om în parte, în general în funcție de greutatea corpolară. 30 de ml x câte kilograme avem.”, a mai spus medicul pentru Antena 3 CNN.