Dietele populare nu sunt benefice pe termen lung: „Pierderea în greutate necesită o abordare diferită a întregului stil de viață”

Dietele populare nu sunt benefice pe termen lung: „Pierderea în greutate necesită o abordare diferită a întregului stil de viață” Sursă: Hlphoto | Dreamstime.com

Oamenii care doresc să slăbească sunt tentați să încerce diete care sunt populare. Kara Burnstine, dietetician, a declarat că o dietă la modă este o modalitate prin care poți scădea în greutate, însă, pe termen lung, nu este benefică.

Dietele populare

„Aceste diete nu au multe dovezi științifice care să le susțină – se bazează mai mult pe persoanele care au văzut rezultate”, a spus ea. Aceste diete nu funcționează pe termen lung. Motivul pentru care aceste diete nu sunt benefice pe termen lung se datorează faptului că acestea tind să reducă caloriile pe termen scurt. Acest lucru face corpul să aibă un deficit de calorii prin care persoana consumă mai puține calorii decât arde, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Astfel, rezultatele sunt adesea de scurtă durată deoarece dieta este nesustenabilă ca stil de viață, a spus Burnstine. Acest lucru explică de ce majoritatea oamenilor revin la greutatea pe care au pierdut-o după ce își reîncep stilul de viață anterior dietei.

De asemenea, dietele pot promova consumul a unui singur tip de aliment – de exemplu, supa de varză. Wesley McWhorter, un dietetician înregistrat în Texas și un purtător de cuvânt național al Academiei de Nutriție și Dietetică, a declarat că „majoritatea dietelor populare elimină grupuri întregi de alimente (fructe, legume, cereale etc.) sau sunt extrem de restrictive.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt stil de viață

În cele din urmă, a spus Burnstine, pierderea în greutate necesită o abordare pe termen lung. Pierderea în greutate necesită o abordare diferită a întregului stil de viață. Multe diete care sunt populare nu iau în calcul relevanța exercițiilor fizice, care sunt vitale pentru sănătate.

„ De asemenea, somnul este foarte important pentru stilul de viață. Lipsa somnului poate determina creșterea nivelului de cortizol (hormonul stresului) care poate duce la dorința de a mânca în exces.” Potrivit lui McWhorter, o dietă sănătoasă trebuie să se potrivească și cu restul vieții unei persoane, potrivit Live Science.