De ce dietele de la început de an eșuează. Un nutriționist a dat o serie de sfaturi persoanelor care vor să piardă în greutate

De ce dietele de la început de an eșuează. Un nutriționist a dat o serie de sfaturi persoanelor care vor să piardă în greutateStil de viață sănătos. Sursa: EVZ

Nutriționistul Adina Rusu a spus că a observat că multe persoane au tendința de a asocia începutul de an cu momentul oportun pentru a face o schimbare în viața ei. Specialistul în alimentație a spus care este adevărul în legărură cu multe dintre diete.

Adina Rusu a spus că cercetările privind alimentația au arătat că 80% dintre regimurile concepute pentru a pierde în greutate înregistrează eșecuri până la mijlocul lunii februarie. Acest lucru se întâmplă din cauză că persoanele care decid să țină aceste diete nu au un plan concret și la un moment dat se satură de acest mod de alimentație. Mai există și alți factori pentru care obiectivele de la început de an privind pierderea în greutate nu înregistrează un succes. Nutriționistul a explicat că studiile au arătat că este destul de greu să scapi de un obicei vechi.

În plus, persoanele care decid să își schimbe alimentația ar trebui să știe că nu trebuie să facă prea multe schimbări în același timp pentru că acest lucru ar duce la „oboseala în dietă”. De asemenea, obiceiurile alimentare proaste ar putea să revină foarte ușor. Rusu a sfătuit persoanele care vor să facă o schimbare să înceapă cu pași mici pentru că aceste schimbări treptate vor face diferența în ceea ce privește corectarea alimentației.

Care este prima schimbare pe care o poți face în alimentația ta

Prima schimbare pe care o poți face în ceea ce privește alimentația ta este să consumi produse cât mai sănătoase. Este recomanat să mănânci legume, fie crude sau preparate într-un anumit fel. De asemenea, ar fi indicat ca acestea să facă parte din meniul de la prânz sau cină și să reprezinte cel puțin jumătate din farfurie. „Printre numeroasele beneficii pe care le aduc, legumele vor contribui la creşterea saţietăţii, la îmbunătăţirea tranzitului intestinal, la hidratare şi vor aduce şi un plus de vitamine, minerale şi alţi compuşi bioactivi, cum ar fi antioxidanţii”, explicat Adina Rusu.

Nutriționistul a mai adăugat că gusturile și preferințele se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Așadar, este bine să încercăm meniuri care sunt variate. În plus, persoanele care vor să țină diete pot introduce în alimentația lor legume pe care nu le preferau în trecut. „Creativitatea este esenţială atunci când preparăm legumele şi, fie că optăm pentru variantele sotate, la cuptor sau grill, condimentarea acestora sau adăugarea unor ingrediente pentru gust, cum ar fi parmezanul, contribuie la un plus de savoare şi ne îndepărtează de ideea de regim drastic, lipsit de gust”, a mai spus Adina Rusu, potrivit Știripesurse.

Ne puteți urmări și pe Google News