Ce să faci dacă ai mâncat prea mult de Revelion. Sfaturile nutriționiștilor

Ce să faci dacă ai mâncat prea mult de Revelion. Sfaturile nutriționiștilor Sursa foto Arhiva EVZ

Majoritatea rețetelor de sărbători sunt calorile, iar românii fac excese alimentare în această perioadă. Cu toate astea, nutriționiștii au oferit o serie de sfaturi pentru a scăpa de probleme.

Foarte mulți români mănâncă alimente greu de digerat și pline de calorii în perioada sărbătorilor, iar asta poate duce la probleme de sănătate. Nutriționiștii au explicat ce trebuie să facă dacă au făcut excese. Mai mult, ei au declarat că o masă de Crăciun tradițional românească are aproximativ 7000 de kilocalorii.

După sărbători poți să îți schimbi stilul alimentar o perioadă și să faci mai multă mișcare. Nutriționiștii au oferit o serie de sfaturi:

Bea apă caldă cu lămâie

Apa caldă în combinaţie cu zeama de la o jumătate de lămâie sau chiar una întreagă îți curăţa intestinele şi ajută la slăbit. Acidul din lămâie favorizează topirea grăsimilor şi previne apariţia problemelor gastrice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fructele și legumele ajută

Nutriționiștii îți recomandă să să mănânci câteva zile doar citrice. Poți consuma și un spanac sote, un pilaf cu legume sau un ghiveci călugăresc, fără ulei.

Mănâncă pește

Consumă doar la masa de prânz un pește la grătar. Poți cumpăra și ton la conservă, dar nu în ulei.

Enzime digestive

Suplimentele de enzime se găsesc sub formă de pastile și ajută la slăbit, iar nutriționiștii le recomandă după sărbători.

Este important să faci sport

Sportul este indicat după sărbători. Dacă nu ai timp să mergi la sală, poți face o plimbare sau poți alerga.

Sursa foto: arhiva EVZ

Bea ceaiuri

Este indicat să bei ceaiuri cu ghimbir, lămâie sau verde, potrivit Doctorulzilei.

Sfaturile lui Carmen Brumă

Și nutriționista Carmen Brumă a oferit o serie de sfaturi după mâncatul excesiv de sărbori. Ea a declarat că oamenii pot să renunțe la dietă doar de Crăciun și Revelion, nu și în celelalte zile.

„Crăciunul durează trei zile doar, da?! Crăciunul nu durează de pe 25 decembrie până pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion, da? Aici avem o problemă, mare! A doua modalitate este să fii foarte drămuit, să mănânci echilibrat în perioada Sărbătorilor. De exemplu, dacă te duci la masă la mama sau la socrii, sau la niște prieteni, la prânz, nu mai mănânci dimineața. Mănânci prima masă a zilei la ora prânz! Și cam asta ar fi toată ziua! Două- rei pahare de alcool, nu mai mult! La fiecare pahar de alcool, bei 200 de ml de apă ca să eviți deshidratarea!Mănânci din fiecare preparat din care poftești și care îngrașă, mă refer aici la șorici, tobă, jumări, cozonac, salată de boeuf, o singură dată pe zi!”, a dezvluit Carmen Brumă.