Evenimentul Zilei > Justitie > Rețeaua de interese din „Justiția subterană”. Scrisoarea șefului EUROPOL
Rețeaua de interese din „Justiția subterană”. Scrisoarea șefului EUROPOL

Rețeaua de interese din „Justiția subterană”. Scrisoarea șefului EUROPOL

Continuă seria dezvăluirilor despre jocurile de culise din rândul magistraților.

Acoliții lui Radu și Solomon

Procurorii Horațiu Radu și Nicolae Solomon, au (cel puțin) doi prieteni prin care fac jocuri în Justiție: procurorul Cristian Ban, fost vicepreședinte al CSM și procurorul Bogdan-Ciprian Pîrlog, adjunct al Parchetului Militar, scriu cei de la gandul.ro.

Primul dintre aceștia, Cristian Mihai Ban, este vizat într-un dosar de abuz în serviciu, dosar care a fost inițial deschis la DNA, în urma unei plângeri formulate de Nicolae Marin (fără vreo legătură cu procurorul Nicolae Marin), însă parchetul anticorupție a dispus clasare în 11 mai 2018. Soluția a fost atacată de Nicolae Marin la Înalta Curte de Casație de Justiție, unde, în 6 decembrie 2018, judecătoarea Alina Ioana Ilie a desființat ordonanța de clasare și a trimis dosarul la SIIJ pentru „a începe urmărirea penală în rem cu privire la faptele ce formează obiectul sesizării organului judiciar„.

Ulterior, în 1 martie 2019, procuroarea Puiu Zarafina l-a informat pe Nicolae Marin că plângerea formulată împotriva procurorului Ban și împotriva procuroarelor Luminița Palade și Florina Lucan de la Parchetul Curții de Apel București a fost înregistrată. Cristian Ban, care este plătit regește, cu un venit de peste 9.000 de euro pe lună, potrivit propriei declarații de avere din 2019, este vizat şi într-un al doilea dosar la SIIJ, dosar instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, dată afară de la DNA de Laura Codruţa Kovesi în 2018 şi repusă în funcţie de instanţă, arată sursa citată.

Întrebările către procurorul Ban de la CSM

Potrivit unor surse demne de încredere, procurorul Ban (nume predestinat, căci bani la Ban trag!) ar fi decontat de la statul român 600 €/lună pentru chirie. Și vă întrebăm public, domnule Ban: este adevărat că apartamentul pentru care ați decontat aproximativ 50.000 de euro, bani publici, ar aparține tatălui dumneavoastră? O primă întrebare! Pentru că, din informațiile noastre, reședința la care ar fi locuit , ar fi decontat bani de chirie, aparține părinților lui Cristian Mihai Ban.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE