Evenimentul Zilei > Justitie > Colcăiala din Justiție. Rețeaua de interese ce blochează numirea șefilor de parchete
Colcăiala din Justiție. Rețeaua de interese ce blochează numirea șefilor de parchete

Colcăiala din Justiție. Rețeaua de interese ce blochează numirea șefilor de parchete

Rețelele de propagandă din presă coordonate de magistrați, oameni din servicii, asociații obscure sau oameni de afaceri, fac totul ca la conducerea marilor parchete din România să ajungă doar cine trebuie, dezvăluie GÂNDUL.RO. Într-un prim episod, publicația online scrie despre cum doi procurori cu legături surprinzătoare se luptă pentru a-și numi Procurorul General al României.

Rețeaua “deontologii” și Horațiu Radu

Procurorul Horațiu Radu ar fi fost sprijnit să ajungă în funcții cheie din Ministerul Public de un grup de politicieni din Iași, printre care s-ar afla fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, fostul ministru al Transporturilor, condamnat în dosarul Transformatorul, Relu Fenechiu. Despre ambii se vorbește că ar fi apropiați unor personaje sus-puse din SRI, dar și de mai mulți membri CSM: procurorii Florin Deac, Cristian Ban și Tatiana Toader. Un moldovean ambițios, și cu dorința de a avea o imagine bună în mass-media, procurorul Radu și-a făcut repede prieteni și în mass-media, dar și în serviciile secrete.

După nominalizarea de către ministrul Cătălin Predoiu a candidaților pentru șefia marilor parchete, Horațiu Radu ar fi apelat la toți prietenii din mass-media pentru a promova articole despre cei nominalizați de Predoiu și care nu sunt pe placul lui.

Pasul 1.

Când a aflat că Gabriela Scutea are șanse mari să primească aviz pozitiv de la CSM, prietenul lui Horațiu Radu, procurorul militar Bogdan Pârlog, a făcut un comunicat, prin Asociația Inițiativa pentru Justiție, în care o acuza pe Gabriela Scutea că este artizana conceperii OUG 13. Comunicatul a fost preluat cu surle și trâmbițe de rețeaua de prieteni din mass-media pe care o vom dezvălui într-un episod viitor. Astăzi putem să dăm două exemple: Florin Pușcaș de la stiripesurse.ro, cel care a preluat comunicatul lui Pârlog, și jurnalistul Alex Costache de la TVR, unul dintre fanii fostei șefe a DNA, Codruța Kovesi, care scrie sub pseudonimul „Alin Ionescu” pentru G4media.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: