Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea DIICOT, au efectuat, ieri,  patru percheziții la Constanța și una în județul Cluj, la 10 persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu. Din cercetări, a reieșit că, în perioada august 2018 – prezent,  membrii rețelei au recrutat pe raza județului Constanța, în special în orașul Cernavodă, mai multe tinere, pe care le-au determinat să practice prostituția, obținând bani și bunuri.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 38 de telefoane mobile, cartele SIM, trei tablete, un hard-disk, înscrisuri, 1.700 de dolari americani, 7.500 de lei, mai multe documente și un autoturism de lux. Procurorii DIICOT Constanța l-au reținut, ieri, pe șeful grupării infracționale, un bărbat de 44 de ani, din Cernavodă. El a fost prezentat, astăzi după amiază, Tribunalului Constanța, magistrații dispunând arestarea preventivă pe 30 de zile a acestuia.  

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Operații Speciale Constanța, BCCO Cluj, Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Constanța și cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis și Grupării Mobile de jandarmi Cluj.

 

Te-ar putea interesa și: