Restricții la marginea Bucureștiului. Decizie de ultimă oră a autorităților. Intră în vigoare din această noapte

Restricții la marginea Bucureștiului. Decizie de ultimă oră a autorităților. Intră în vigoare din această noapte

Autoritățile au impus noi restricții sanitare în comuna Chiajna, ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Chiajna este prima comună din apropierea Capitalei în care se introduce restricții sanitare în contextul valului 4 al pandemiei.

Prefectura Ilfov a convocat vineri, 3 septembrie, o ședință extraordinară în cadrul căreia s-a discutat situația epidemiologică din comuna Chiajna. În urma discuțiilor s-a stabilit introducerea unor măsuri de restricție sanitară în contextul creșterii incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus. Conform unui comunicat de presă, valoarea ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile este de 2,12/1000 locuitori.

„Având în vedere faptul că, la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, a fost adoptată Hotărârea nr. 150 din 03.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna”, se arată într-un comunicat de presă al prefecturii Ilfov.

Conform sursei citate, începând de sâmbătă, 4 septembrie, ora 00.00, sunt suspendate demonstrațiile publice, mitingurile, procesiunile, concertele și alte tipuri de întruniri în spațiul public.

Ne puteți urmări și pe Google News

În spațiile publice care presupun adunarea unor mulțimi de oameni, precum piețe sau mijloace de transport în comun, din Chiajna se impune obligativitatea purtării măștilor de protecție sanitară pentru protecția de coronavirus.

De asemenea, competițiile sportive se vor putea desfășura doar în condițiile ocupării a maximum 50% din capacitatea stadioanelor sau a sălilor de sport. De asemenea, conform noilor restricții sanitare, spectatorii vor trebui să păstreze o distanță socială de minimum un metru distanță.

Statisticile COVID pentru ziua de vineri

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 1.520 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 33 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 345 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere.

„Până astăzi, 3 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.103.198 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.057.522 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.520 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, conform datelor transmise de autorităţi.

În Bucureşti sunt 273 de cazuri noi de COVID-19, în Satu Mare - 83, Timiş - 77, Ilfov - 63, Maramureş - 59, Suceava - 56, Braşov - 52, Iaşi - 50, Constanţa - 49, Cluj - 48, Bacău, Prahova - 40, Neamţ - 35, Galaţi - 34, Arad, Sibiu - 31, Bistriţa - Năsăud, Olt - 28, Argeş - 27, Teleorman - 26, Vaslui 25, Bihor - 23. Judeţele Alba, Buzău, Caraş - Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sălaj, Vâlcea, Vrancea au între 10 şi 20 de cazuri. Celelalte judeţe au sub 10 cazuri”, se arată în comunicarea oficială.