Evenimentul Zilei > Actualitate > Responsabilitate civică! Ce a pățit o femeie care și-a aruncat gunoiul pe marginea drumului
Responsabilitate civică! Ce a pățit o femeie care și-a aruncat gunoiul pe marginea drumului

Responsabilitate civică! Ce a pățit o femeie care și-a aruncat gunoiul pe marginea drumului

Un cetățean responsabil față de societatea în care trăiește i-a dat o lecție de viața unei femei nepăsătoare de mediul înconjurător.

O femeie din judeţul Mehedinţi a primit acasă un colet cu gunoiul menajer pe care l-a aruncat pe marginea unei şosele din Gorj. Un trecător care s-a dovedit un cetățean resonsabil față de societatea în care trăiește a decis să-i trimită acasă pachetul, după ce a găsit printre resturi şi facturi cu datele personale ale tinerei, conform Mediafax.ro.

Aflat la cules de plante medicinale, în zona Dealului Bujorăscu, din judeţul Gorj, un bărbat i-a observat pe drumari în timp ce strângeau gunoiul aruncat de cineva pe marginea drumului.

Revoltat de gestul persoanei care şi-a lăsat resturile în apropierea şoselei, acesta a strâns gunoiul şi a expediat coletul la adresa de pe documentele lăsate printre deşeuri.

„Ea a aruncat gunoiul şi un cetăţean intrigat, cu puternic simţ civic, i-a trimis coletul acasă. A lăsat în gunoi şi facturi, dar şi alte acte. A aruncat inclusiv pampers. În păduri se aruncă destul de multe gunoaie. Este un exemplu de urmat, poate aşa o să se înţeleagă că nu este normal să aruncăm gunoiul peste tot. Întâmplarea a avut loc pe Dealul Bujorascu. Îl felicităm pe domnul care a făcut acest gest, a şi plătit transportul. Gunoiul a ajuns la destinatie, 11 kilograme în total şi a fost primit, nu s-a întors la expeditor. Omul a trimis coletul cu confirmare de primire. Era la cules de plante medicinale şi când a văzut gunoiul ne-a spus <staţi, că i-o facem, îi trimitem gunoiul acasă!>”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.