Evenimentul ZileiActualitateRepublica Moldova. Dezastru pentru Vlad Plahotniuc! Nu se mai poate face nimic

Republica Moldova. Dezastru pentru Vlad Plahotniuc! Nu se mai poate face nimic

Republica Moldova. Dezastru pentru Vlad Plahotniuc! Nu se mai poate face nimic
Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, scrie jurnal.md.

Procuratura Anticorupție a cerut în instanță mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat, care se ascunde în străinătate din luna iunie, când PD a pierdut puterea.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a spus într-o conferință de presă că Plahotniuc este suspectat de implicare într-o schemă de spălare a banilor. În același dosar a fost deja arestată o persoană, pe 30 de zile, a mai spus Morari, dar a refuzat să-i dezvăluie identitatea.

 „Pe parcursul anilor 2013-2015, cetățeanul Vlad Plahotniuc a creat o schemă infracţională cu scopul convertirii, transferării, dobândirii și utilizării unor bunuri despre care ştia cu certitudine că ele constituie venituri ilicite. Astfel, a fost creată o schemă dintr-un şir de agenţi economici, atât rezidenţi, cât şi nerezidenţi, prin intermediul cărora a fost asigurată circulaţia mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari”, a mai precizat Viorel Morari.

Vlad Plahotniuc, fostul lider PDM, este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială, informează, b1.ro.

Presa și politicienii au speculat în ultimele luni că Plahotniuc, care face și obiectul câtorva anchete în Rusia, s-ar ascunde la Miami, în Statele Unite.

 


Accesează: