Evenimentul Zilei > Politica > Replică dură primită de Ponta de la Cotroceni
Replică dură primită de Ponta de la Cotroceni

Replică dură primită de Ponta de la Cotroceni

Admnistrația Prezidențială a răspuns la acuzațiile de trafic de influență lansate de șeful PSD: “Niciun reprezentat al Administrației Prezidențiale nu s-a întâlnit cu reprezențanți din industria lemnului”

În cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea „Ultimul Cuvânt”, moderată de Cătălin Stirblea la postul B1 Tv, Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidențiale, a comentat miercuri seară despre afirmaţiile premierului Victor Ponta. El îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis ar fi fost influențat de oameni din PNL atunci când a retrimis legea Codului Silvic în Parlament.

Mihalache a subliniat că punctele de vedere ale Administrației Prezidențiale formulate în momentul în care s-a trimis spre reexaminarea proiectului noului Cod Silvic nu au fost influențate de mediul parlamentar, mai exact de deputații sau senatorii PNL, informează psnews.ro.

Victor Ponta este somat de către şeful Administrației Prezidențiale să-şi măsoare cuvintele, având în vedere poziția pe care o ocupă: ”Punctele de vedere ale președintelui Klaus Iohannis respectă cererile de reexaminare ale unor acte normative. Nu sunt influențate, sunt rezultatele expertizei care există la Cotroceni. Am publicat azi punctul de vedere al Consiliului Concurenței. Domnul prim ministru ar trebui să înțeleagă că are responsabilitate în ceea ce privește afirmațiile sale. La Cotroceni avem și noi informații de la instituțiile statului.”

El mai precizează: “Oricâte intalniri s-au petrecut sau nu, nu au nici o legătură cu punctul de vedere al Administrației Prezidențiale. Nu am avut niciun fel de informări, scrisori din partea vreunui parlamentar al PNL.”

Dan Mihalace se referă şi la posibilitatea discutării în CSAT a Codului Silvic: “Vom vedea acest lucru, dl. Președinte va decide asupra acestui aspect.” 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: