Evenimentul Zilei > Politica > Remus Borza, ALDE: Am votat ÎMPOTRIVA moţiunii. Nimeni NU a câştigat, suntem doar PERDANŢI
Remus Borza, ALDE: Am votat ÎMPOTRIVA moţiunii. Nimeni NU a câştigat, suntem doar PERDANŢI

Remus Borza, ALDE: Am votat ÎMPOTRIVA moţiunii. Nimeni NU a câştigat, suntem doar PERDANŢI

Iată cum şi-a motivat Remus Borza gestul de astăzi: “Am votat împotriva moţiunii, pentru că din toată această evaluare (…) nu am găsit eu un motiv raţional sau cel puţin rezonabil pentru care să ne dărâmăm propriul Guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni de zile, să trimitem acasă un Guvern care şi-a făcut datoria faţă de ţară”.

“În condiţiile în care eram într-un context regional, chiar global favorabil din punct de vedere economic, trebuia să ne concentrăm mai mult pe o creştere sănătoasă, sustenabilă, organică a economiei, să profităm de acest trend şi de acest val, de aceste acumulări începute în urmă cu trei-patru ani de zile, încă din vremea Guvernului Ponta şi să nu creem artificial crize din care chiar dacă aparent astăzi unii au ieşit învingători, în realitate nimeni nu a câştigat, suntem doar perdanţi. Lucrul ăsta cu timpul sper că va fi conştientizat şi de cei care astăzi se grăbesc să-şi deschidă sticlele cu şampanie”, spune deputatul ALDE pentru RFI.

Întrebat ce va face mai departe, după ce a votat împotriva liniei partidului, Remus Borza a răspuns:

“Eu cred că nu am trădat partidul, pentru că până la urmă, dacă moţiunea ar fi picat, aveam un Guvern tot PSD-ALDE. Partidul probabil, partid însemnând domnul Tăriceanu, că la noi partidele sunt foarte personalizate, ele gravitează în jurul unui lider, acel lider providenţial, “el lider maximo”, Che Guevara şi sigur că din punctul ăsta de vedere îşi anunţă o vulnerabilitate şi asta e valabil şi la PSD şi la PMP şi la ALDE, dacă se întâmplă ceva cu liderul, de fapt cu conducătorul mult iubit, că e una între a fi conducător şi a fi lider, evident că şi partidul intră în disoluţie”, a răspuns deputatul.