Remaniere. Liderii coaliţiei de guvernare au avut o întâlnire, luni seară, la Parlament, pentru a discuta care sunt pașii de urmat privind remanierea Guvernului, în cazul unui refuz al şefului statului, pe propunerile trimise deja de premierul Viorica Dăncilă: Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu. 

Varianta restructurării Guvernului rămâne în picioare, prin introducerea unui nou post de ministru, Secretarul General al Guvernului. Potrivit unor surse, este posibil ca Toni Greblă să nu mai fie nominalizat pentru această poziţie în formula Guvernului.  În urma analizei pe care au făcut-o, PSD și ALDE au decis să meargă în Parlament cu o restructurare a Guvernului, a anunţat senatorul PSD Şerban Nicolae, la România TV, el precizând că miercuri urmează să fie dat vot în Parlament pe noua formă a Executivului, conform Libertatea.

Remaniere. Întrebat ce va face coaliţia dacă preşedintele acceptă două remanieri şi respinge una, senatorul PSD a răspuns: 

„În toate variantele, şi dacă e vorba de trei candidaţi, şi dacă e vorba de unul, în Parlament mergem cu mai mulţi, pentru că această modificare de structură presupune şi extinderea structurii guvernamentale cu încă un membru. Probabil că vom merge cu doi candidaţi: pentru un post de ministru al Justiţiei şi pentru încă un post pe care îl vom înfiinţa”. 

Remaniere. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, luni, că decizia unei reorganizări guvernamentale aparţine coaliţiei care, în mod sigur, a gândit şi paşii următori, în funcţie de răspunsul preşedintelui la propunerea de remaniere. Premierul Viorica Dăncilă a plecat, luni, în jurul orei 17.00, la Parlament. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că preşedintele Klaus Iohannis abia marţi „ar da un semn de viaţă” în legătură cu remanierea guvernamentală.

„Luni o să avem o întâlnire în coaliţie, împreună cu doamna prim-ministru, şi o să stabilim ce facem. Am înţeles că abia marţi preşedintele ar da un semn de viaţă, nu ştiu dacă dă un răspuns. Doamna prim-ministru a discutat cu dumnealui, cred că miercuri sau joi, şi i-a spus că marţi o să discute, că zilele acestea nu poate.”, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, Liviu Dragnea.

 

 

Te-ar putea interesa și: