Evenimentul Zilei > Politica > Ce ascund remanierile PSD-ului? Ex-deputat: Numirea se face ca loteria
Ce ascund remanierile PSD-ului? Ex-deputat: Numirea se face ca loteria

Ce ascund remanierile PSD-ului? Ex-deputat: Numirea se face ca loteria

Fostul deputat PC Sergiu Andon a apreciat, miercuri seară, la Antena 3, că remanierile de miniștri la care PSD recurge des ar putea să fie utile doar dacă numirile în funcțiile de miniștri s-au făcut „ca loteria” și fără criterii de competență.

„Poate fi şi un stil. Mă gândesc că ar trebui generalizat stilul la multe domenii, la toate chiar. E un posibil stil care să ne asigure o performanţă deplină. E un stil care poate fi util în condiţiile în care numirea pe posturi se face ca loteria. Pentru că dacă numirea s-ar face pe criteriul celui mai bun ar fi o prostie să-l schimbi. Schimbi boii când urci dealul? Dar acum avem semne limpezi că miniştrii sunt numiţi pe orice alt criteriu decât acela de competenţă. Presiuni locale, dacă ştie să silabisească…atunci e un stil de a hotărî primenirea şi îmbunătăţirea", a spus fostul deputat.

„Se dă şi o mare satisfacţie populaţiei, deoarece îi ţii mereu atenţi la ce se întâmplă pe principiul schimbarea regilor bucuria sărmanilor. Şi avem ce comenta, ce vedea, ne bucurăm cu toţii. Varianta cealaltă, mai greu de atins la noi, ar fi să fie numiţi de la început pe criterii de competenţă. Dar eu v-aş întreba cum să ţii un om ca domnul Andruşcă, care nici nu ştie să citească? Cum să-l menţii dacă l-ai pus? E consecinţa firească a faptului că punându-l trebuie să-l schimbi. Domnul Popa de la învăţământ trebuie schimbat cât mai curând", a adăugat Sergiu Andon.